Vorige week was het tijd om voor het eerst Pulled Pork te maken op mijn nieuwe Master Touch Premium.
Na de voorbereiding van een prachtig stuk procureur de BBQ aangestoken. Dit was ook een mooie gelegenheid om mijn nieuwe Inkbird thermometer te testen.
Het werkte prachtig en de temperatuur van de BBQ bleef heel mooi stabiel op zo'n 115 graden. Er voor gekozen om na anderhalf uur roken na elk volgend uur de procureur in te sprayen met een mix van appelsap, appelcider azijn en whisky. Het rook zo lekker dat er een tweede BBQ aan te pas moest komen om daar ook nog een streng spare ribs op te maken.
Na zo'n 8 uur op de BBQ (waarvan 1,5 uur ingepakt in folie) had mijn procureur een kerntemperatuur van 95 graden bereikt.
Even een kwartier uitdampen en daarna mocht hij 3 kwartier rusten.
Het resultaat mocht er zijn! Heerlijke Pulled Pork met een mooie rookring en hartstikke mals! Broodje nog belegd met wat farmers salade + ijsbergsla om zo een mooie gebalanceerde smaak te krijgen.
Zelfs de buren nog even een broodje gebracht als compensatie voor de rookoverlast(ze vonden het al raar dat iemand 's ochtends de vuurkorf aan had gezet
)
Zoals gezegd werkte de Weber fantastisch, dit is een gerecht wat ik zeker vaker ga maken!
Hieronder de foto's:
Na de voorbereiding van een prachtig stuk procureur de BBQ aangestoken. Dit was ook een mooie gelegenheid om mijn nieuwe Inkbird thermometer te testen.
Het werkte prachtig en de temperatuur van de BBQ bleef heel mooi stabiel op zo'n 115 graden. Er voor gekozen om na anderhalf uur roken na elk volgend uur de procureur in te sprayen met een mix van appelsap, appelcider azijn en whisky. Het rook zo lekker dat er een tweede BBQ aan te pas moest komen om daar ook nog een streng spare ribs op te maken.
Na zo'n 8 uur op de BBQ (waarvan 1,5 uur ingepakt in folie) had mijn procureur een kerntemperatuur van 95 graden bereikt.
Even een kwartier uitdampen en daarna mocht hij 3 kwartier rusten.
Het resultaat mocht er zijn! Heerlijke Pulled Pork met een mooie rookring en hartstikke mals! Broodje nog belegd met wat farmers salade + ijsbergsla om zo een mooie gebalanceerde smaak te krijgen.
Zelfs de buren nog even een broodje gebracht als compensatie voor de rookoverlast(ze vonden het al raar dat iemand 's ochtends de vuurkorf aan had gezet

Zoals gezegd werkte de Weber fantastisch, dit is een gerecht wat ik zeker vaker ga maken!
Hieronder de foto's: