- Berichten
- 10
Chefs,
Vandaag de eerste keer pulled pork gemaakt. Dit volgens het wedstrijd recept van NOSKOS. Gisteren geïnjecteerd en de rub erop gegooid.
Vanmorgen de Bastard aan geslingerd.
2 wokkels erin, maar het wou niet echt warm worden. Ik heb er later 1 bij in gegooid, de houtskool er beter om/op gelegd en de plate setter erop. Achteraf was dit denk ik te veel want hij werd steeds wat warmer en de temp wou niet naar beneden.135-140C. Het vlees lag er al op dus hopen dat het naar beneden ging.
Dit was echter eerst niet het geval en na 3 uur zat ik al op 75 graden, dus lakken.
Dit maar gedaan en 2 uur lang erop gelaten. Na de 2 uur zaten we al op een redelijk hoge temp... toen in de folie en terug erop.
Dit maar een 45 minuten want hij was intern op meerdere plekken al 95C. Resultaat was daarna dat er haast geen sap in zat.
Ingepakt in folie na het uitdampen en in folie en daarna in een handdoek in een coolbox.
Uiteindelijk uit elkaar getrokken en er een beetje saus door gedaan. Resultaat verraste me positief want het was echt lekker!
Wel stoei ik met de vraag of die hoge temp in het begin ook meteen de reden was dat die na 3 uur al 75C was.
Toch tevreden met het resultaat!
Mensen met tips zijn erg welkom!!!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Vandaag de eerste keer pulled pork gemaakt. Dit volgens het wedstrijd recept van NOSKOS. Gisteren geïnjecteerd en de rub erop gegooid.

Vanmorgen de Bastard aan geslingerd.
2 wokkels erin, maar het wou niet echt warm worden. Ik heb er later 1 bij in gegooid, de houtskool er beter om/op gelegd en de plate setter erop. Achteraf was dit denk ik te veel want hij werd steeds wat warmer en de temp wou niet naar beneden.135-140C. Het vlees lag er al op dus hopen dat het naar beneden ging.
Dit was echter eerst niet het geval en na 3 uur zat ik al op 75 graden, dus lakken.

Dit maar gedaan en 2 uur lang erop gelaten. Na de 2 uur zaten we al op een redelijk hoge temp... toen in de folie en terug erop.
Dit maar een 45 minuten want hij was intern op meerdere plekken al 95C. Resultaat was daarna dat er haast geen sap in zat.
Ingepakt in folie na het uitdampen en in folie en daarna in een handdoek in een coolbox.

Uiteindelijk uit elkaar getrokken en er een beetje saus door gedaan. Resultaat verraste me positief want het was echt lekker!
Wel stoei ik met de vraag of die hoge temp in het begin ook meteen de reden was dat die na 3 uur al 75C was.

Toch tevreden met het resultaat!
Mensen met tips zijn erg welkom!!!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk