BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Pulled Pork

 

Krizz

Sprokkelaar
Berichten
34
Twee weken geleden begonnen met sjoppen. 2.6kg procureur LIVAR en alle kruiden en bende voor Noskos recept. De BBQ saus al gemaakt.
Gisteravond ge?njecteerd en gerubd.
9a943d3ad0785c158464a7b32b74e797.jpg

Na een goed samenzijn met vriend Jack D. om zes uur opgestaan en de start.
4c9d36ce5021ab43e042d91d850c838b.jpg
c18d34aba27794add34cf4f415de37bb.jpg
c77eb27a25b5d41c09245ec29234d498.jpg

Zes briketten en blokje appelhout van eigen boom (in alufolie).

Na twee uur is kerntemperatuur 47?C in de ketel op 95 zojuist maar twee briketten er bij gelegd.
 
stoer hoor pp maken op de cobb, succes vandaag
 
Ben benieuwd, have fun!
 
Ziet er goed uit KRIZZ. Als je over hebt, vrijdag is de tijdrit dus "wij" kunnen best een hapje eten :D
Laat de kids maar fietsen. :)
 
En klaar.... gepulled en met saus
e059a3e63e87321be94308cf3e8d61e3.jpg

De smaak was voortreffelijk en heerlijk boterzacht.

7dbafd707a8025e13bc9574d95f56caa.jpg

Het bewijs alles is op...
 
Gratz met knorrie!
 
Bedankt voor de reacties..

Ik heb nog wel een paar vragen.
Bij de Cobb is de temperatuur alleen te regelen door meer of minder briketten en schommelt wat meer als bijvoorbeeld door  het as de luchttoevoer beperkt wordt daarom drie keer de asbak geleegd.
Mijn temperatuur varieerde keurig tussen 95 en 110 graden, zakte 1x tot 75 maar toen was de asbak tot de rand toe vol.
Echter na inpakken schoot hij omhoog naar 130-140 graden en bleef zo hoog.
Iemand een verklaring?

Hij zat hierdoor erg snel op kerntemperatuur  88? en sommige stukken zelfs 95?
is dat een probleem?

Ik had erg weinig vleesvocht voor de eindsaus  in het alufolie zowel na de run als na het rusten. Ongeveer 40 ml totaal uit een LIVAR procureur van 2.6 kg
Is dat normaal?
 
gefeliciteerd met je stickertje.
 
Bedankt allemaal...

Was ook erg leuk om te doen.
Tijdens een kampeerweekendje met de vouwwagenclub.... leukste was wel al die neusjes die voorbij kwamen om te kijken wat er gebeurde.
Alleen het opstaan om 6 uur na een avondje ouwehoeren en met een halve fles Jack Daniels op om twee uur je bedje inkruipen was wat zwaar. ;-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan