BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Pulled Pork

 
 

SanJan

Vuurmaker
Berichten
59
Ik had me voorgenomen om vandaag eens pulled pork te gaan maken.
afgesproken met mijn slager dat in gisteren een mooie biologische Procureur zou komen halen.
Na mijn werk langs gereden en met 2,2 kg vlees thuis gekomen.


Direct lichtjes in de mosterd en een laagje rub gezet.


Vervolgens liefdevol in folie gerold voor een nachtje in de koelkast.


Vanmorgen nog een tweede laagje rub aangebracht terwijl de weber stond warm te draaien.


Als laatste een handje geweekt rookhout op de briketen en we waren klaar voor vertrek.


Rond een uur of 1 even een tussenstand op de foto gezet.


Zoals verwacht bleef ergens rond 14:00 de kerntemperatuur steken bij 68 graden.
Dus rap de procureur in de alu-folie gewikkeld zo dat we weer verder konden.


Ruim een uur later begon de thermometer van de ikea te piepen, de 88 graden was bereikt.
Snel nog een foto van hou hij de rustfase in ging.


Na een half uur nagelbijten kon er dan eindelijk pork gepuld worden.



Het eind resultaat na ruim 7 uur. Broodje pulled pork met coleslaw en SBR Hickory & Brown Sugar (iets verdund met het lekvocht.)

Ben zelf erg tevreden over het resultaat. volgende keer rook ik iets langer door, de ring was niet heel breed.
Ik hoop stiekem dat ik hier mee mn eerste stickertje verdiend heb. :)
 
Goed man! Gefeliciteerd  ;-)
 
Lekker hoor.
Volgende keer 4 kilo?  :D
 
Thanks!

4 kilo moet kunnen, plek zat en het komt wel op. :D
van die 2.2 kilo was trouwens nog maar 1.6 over. indrukwekkend hoeveel vocht er verdwijnt.
 
Dank allen, hoe gaat dat nu verder?
Moet ik een officieel verzoek indienen om bestickerd te worden?
 
Hij ziet er in ieder geval mooi genoeg uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan