- Berichten
- 826
Vandaag voor het eerst een lange run op mijn Kamado.
De voorbewerking, (deze run niet gepekeld of ge?njecteerd) schoonmaken en prikken van het stukje nek en gerubt met Memphis Dust. Is me niet vreemd.
Alles was bij aanvang om 10:00 goed, tempratuur kamado 125c, vlees kern 4c. Maar toen...
Deksel open, rookhout erbij, heat deflectors goed leggen lekbak erop, rooster erin, de pulled pork erop deksel dicht.
Temperatuur helemaal terug gevallen naar 66c.
De DigiQ DX2, ging aan het blazen op maar mijn rookhout ging ook aan het werk doordat deze tegen de hete kolen waren gelegd.
De temperatuur liep uiteindelijk door naar 134c, boven bijna dicht gezet. Om 11:45 was de temperatuur weer 125c en de kern al 53c.
Op de WSM 22,5" die ik had ging dit niet zo snel.
Nu even kijken wat verder te doen. Wel of niet inpakken.
De voorbewerking, (deze run niet gepekeld of ge?njecteerd) schoonmaken en prikken van het stukje nek en gerubt met Memphis Dust. Is me niet vreemd.
Alles was bij aanvang om 10:00 goed, tempratuur kamado 125c, vlees kern 4c. Maar toen...
Deksel open, rookhout erbij, heat deflectors goed leggen lekbak erop, rooster erin, de pulled pork erop deksel dicht.
Temperatuur helemaal terug gevallen naar 66c.

De DigiQ DX2, ging aan het blazen op maar mijn rookhout ging ook aan het werk doordat deze tegen de hete kolen waren gelegd.
De temperatuur liep uiteindelijk door naar 134c, boven bijna dicht gezet. Om 11:45 was de temperatuur weer 125c en de kern al 53c.
Op de WSM 22,5" die ik had ging dit niet zo snel.
Nu even kijken wat verder te doen. Wel of niet inpakken.
