BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer pulled pork op de Black Bastard

 
 

Reboot

Pitmaster
Berichten
575
Beste spannend zo de eerste keer pp op m'n BB. Vorige week heb ik na lang wachten dan eindelijk m'n plate setter ontvangen maar was ik 'helaas' ;) een weekend weg. Maar vandaag is het dan zo ver.
Gisteren de procureur getrimd en in de de BB rub gezet die ook bij het accessoires pakket zat. Meestal gebruik ik m'n eigen recept maar dit smaakt ook dus laat ik het eens proberen. Vanochtend heb ik op m'n gevoel een injectiemix gemaakt met rode wijn azijn, ketjap, worcester saus, roosvice citrus sap en wat zout.
Verder de natuurlijk de BB klaargemaakt voor indirect en de heatermeter erop aangesloten. In het begin was de Q vrij stabiel maar nadat de pp erop lag met rookhout pakketjes schoot hij wat omhoog. Het kan zijn dat betekent omdat mijn HM instellingen van de WSM zijn. Uit eindelijk heb ik de opening boven iets geknepen en nu gaat ie richting de gewenste temp.
Nu op naar de 70 graden.

(Mocht iemand HM instellingen hebben voor een BB Large dan houd ik me aanbevolen)

9f81e4d30fccc411a21395886f4a4df2.jpg

f7146167e32ea8037784aba301752f30.jpg

7ab006f63b12676457719ca67d066b67.jpg

7b50229e82bc17ec00f89ef474bbc2dd.jpg

d1f4eb80505b234ba7895e5929775f4e.jpg

8e8268ff8480ab9fc2b3e43738448f00.jpg

c88dd374491d3348387c6de599041add.jpg

43529b99921711d19c86f1ea7cbf0d86.jpg
 
Succes vandaag. Altijd spannend de eerste keer :)
 
Op de moment heb ik hem als volgt ingesteld.  Max 30% ventilator

0  2.5  0.0035  5


Het is nog niet helemaal goed.  Bij het bereiken van de temperatuur blijft de ventilator te lang draaien waardoor er een overshoot ontstaat.
 
De-stillekracht zei:
Op de moment heb ik hem als volgt ingesteld.  Max 30% ventilator

0  2.5  0.0035  5


Het is nog niet helemaal goed.  Bij het bereiken van de temperatuur blijft de ventilator te lang draaien waardoor er een overshoot ontstaat.

Ja die overshoot had ik vanochtend ook. Heb toen een paar keer de fan ff uit gezet.
Maar de laatste uren is de temp rond de 120-125 en heeft de fan niet meer gedraaid. De temp is wel redelijk stabiel maar te hoog naar m'n zin.
5eaeead9bdadbdfca4966a316834b646.jpg


(NB. Er zijn 2 blanks in de grafiek maar dat komt omdat ik aan het klussen ben en de stroom er af moest)
 
Leuk man, wedstrijdje doen?:D Heb hier een butt in de WSM (voor de eerste keer briketten in de WSM), vanochtend half 10 erop gelegd, zit al op 71 graden.
 
dennis zei:
Leuk man, wedstrijdje doen?:D Heb hier een butt in de WSM (voor de eerste keer briketten in de WSM), vanochtend half 10 erop gelegd, zit al op 71 graden.
Ik ben benieuwd hoe laat jullie eten :) ga je hem nog inpakken?
Die van mij heb ik zojuist ingepakt en nu op naar de 85 a 90 graden.
f08633bdf1b867be530b486630e107c0.jpg

828f682b8ec0dba2e92c797966a9d600.jpg
 
Nou, er ligt een buikribbel op, die gaat er straks aan. De PP is voor morgen.
Wel slecht voorbereid deze keer, want ik moet straks nog ff een paar uurtjes weg, en de PP zit nu op 74 graden. Ik denk dus dat ik hem niet inpak en dan hoop dat ie nog niet overcooked is als ik terug ben.
 
Het was weer een heerlijk maaltje met leuk gezelschap.
Beelden spreken meer dan woorden:
05068fc193e1f3721242d1dee7b20ba5.jpg

cfb4674b100fbe9d4960afda6cb3f593.jpg


Wat betreft de eerste keer PP op de BB, dat was ff wennen. De BB ism de HM wilde maar niet op de door mij ingestelde 110c komen. In het begin had ik door de HM een overshoot richting de 120c en daar bleef hij dan ook rond schommelen. Soms even richting de 115 maar het meest rond de 120-125c.
Nadat ik de PP had ingepakt. Schoot de temp 'helemaal' omhoog naar de 150 waarna hij eigenlijk ook niet meer daalde. Dus na het inpakken zat de PP ook snel op de 90c.
Ik had de BB met 2 aanmaakblokjes aangestoken misschien moet ik dit in het vervolg met 1 doen. Ik had ook het idee dat de temp door m'n rookhout pakketjes in alu folie omhoog schoot. Wellicht dat ik beter chuncks kan gebruiken.

Als iemand nog tips heeft, ik hoor ze graag!

Zo zag m'n run er uit:
79fda238298bc27327f64511ef8886a1.jpg

 
Ik heb exact hetzelfde probleem.  Zodra hij open is geweest is hij niet meer te houden.  Je kan in ieder geval met een aanmaakblokje starten.


Het ziet er trouwens wel lekker uit!
 
Ziet er lekker uit!

Je hebt trouwens gewonnen, de mijne ligt nu pas te rusten ;-)
 
prachtige plaatjes, ben heel erg benieuwd naar je eind resultaat  ;)
 
Mijn tip met een heater meter en een bge large. De bovenkant echt bijna helemaal dicht knijpen. Dan gaat die temperatuur eindelijk zakken. En dan blijft ie af en toe met stootjes de temperatuur opkrikken maar het gewenste nivo.
Hier nog een screenshot van mijn grafiek. In t begin ook een overshoot.
Toen bijna helemaal geknepen.
Op t laatst met script toen de vleestemp 87 graden was de pit temp naar 88 gezet. Kon die m lekker warmhouden. En je ziet dat de temp dan ~15 graden per uur daalt.
ea00aa4d051d350e0705dd3697c49de9.jpg
 
Wat is die techniek van Piet toch fantastisch he?
 
Precies  hij is fanastastisch.
Ik heb alleen nog ruzie met pitmeter app op iphone.
die crashed als ik waarden wil aanpassen.
heeft iedereen dat?
 
robbertbbb zei:
Precies  hij is fanastastisch.
Ik heb alleen nog ruzie met pitmeter app op iphone.
die crashed als ik waarden wil aanpassen.
heeft iedereen dat?

Ja die pit meter iPhone app crashed bij mij ook steeds. Hij is makkelijk om even snel te kijken maar om waardes aan te passen gebruik ik gewoon m'n browser (Chrome).

Jouw tip trouwens om boven bijna helemaal te knijpen hen ik gaandeweg toegepast en dan daalt hij inderdaad.

Ik heb trouwens zondag een kip erop gegooid met de HM op 180 graden en dat ging moeiteloos. Dus ik low en slow zal gewoon even wennen zijn met de settings hoop ik.
 
Terug
Bovenaan Onderaan