BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Pulled Pork op de BGE + Brioche Buns

 

PepijnW

Tondelzoeker
Berichten
3
Vandaag voor de eerste keer pulled pork gemaakt op mijn nog vrij nieuwe BGE. Heb het hier welbekende ‘wedstrijd’ recept van Noskos gebruikt, inclusief zijn kruiden mix & saus. Het start gewicht was ruim 2 kilo.

Ik heb gisteravond de procurer geïnjecteerd en gerubt volgens recept. Viel mij wel (zeker na een nacht rusten in de koelkast) op dat een flink deel van het ‘sap’ weer uit het vlees was gesijpeld. Lastig te bepalen hoeveel het precies is was, maar wel meer dan ik verwacht had. Geen idee of ik iets fout gedaan heb tijdens het injecteren? Was op zich niet al te ingewikkeld.

Na 5 uur roken, het vlees afgelakt met de saus en 2 uur op 120c laten verder garen. Vervolgens de boel ingepakt, en nog ruim 1 uur laten doorgaren tot een temp van 92c. Uurtje laten rusten (nieuw folie), en daarna gepulled.

Dingen die op zijn gevallen:

- Het op temp krijgen en houden an sich is niet moeilijk, maar het vergt wel ervaring. Ik merk dat ik nog (te) snel correcties wil toepassen. Volledige proces heeft nu tussen de 117 en 123 graden gefluctueerd. Was ik uiteindelijk best tevreden mee.
- Zoals gezegd; best wat vocht weer uit het vlees gekomen na het rubben.
- Ik heb het vlees zo goed mogelijk geprobeerd te prikken met een thermapen (om te beoordelen of het goed gaar was), maar tijdens het pullen bleek er toch een en stuk nog wat stugger te zijn dan de rest. Smaak was helemaal top, en doordat je het geheel mixt, viel het totaal niet op. Volgende keer dus op iets meer plekken prikken.

Buiten het vlees dus ook zelf brioche buns gemaakt (recept van Nicky Toet), en een variant op het atjar recept (witte ipv rode kool) uit ‘indorock’ door Vanja van der Leeden.

Al met al; heel tevreden!

f0b9b9a4a9a984451570eb756b94bea9.jpg

252ea31b5f1e846335f06196a5ba32ef.jpg

6b732e94e6be5bcf11cbc7aee5e220f8.jpg

825d2c04db0a6f5c73f11b1d84a6ce5e.jpg

535e5cc5b810efbaa1ea1aa82aa1d8e8.jpg

9b0eaf3fb8334d59655dc4789f58a9f3.jpg

83bd823d372756297ddd2ce875f951ed.jpg

b1a6b71ee1ed501074d4f07edf62ba85.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Goed gelukt. Gefeliciteerd met je knor.
 
Dat ziet er goed uit!

Gefeliciteerd met je 🐷
 
Leuk idee met de broodjes. Die neem ik mee.
 
Ziet er goed uit
Leuk dat je de brioche buns erbij hebt gemaakt

Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
 
Om in te bijten, zo lekker. Ziet er mooi uit.
Proficiat met je knorrie award
 
Zoo nice! Die brioche buns zien er fantastisch uit.
 
Die broodjes lijken er wel voor gemaakt!

Nu ik ze zo zie, toch ook maar eens gaan maken :D
 
Mooi gelukt. Gefeliciteerd met je knor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan