- Berichten
- 163
Gisteren voor de allereerste keer mijn zelfgebouwde UDS gebruikt om pulled pork te maken.
Het eindresultaat was echt onwijs lekker, met 8 mensen van gegeten en dat smaakte bij iedereen naar meer B-)
Alleen gebeurde er aan het eind iets onverwachts; tot twee keer toe kwam er een steekvlam uit de UDS en ik kan je verzekeren dat dat niet goed is voor je gezichtsbeharing :blush:
Geen idee wat daar nou de oorzaak voor was, ik hoop dat iemand mij kan uitleggen wat er fout ging.
Dat gebeurde op het moment dat de zon doorkwam en de temperatuur in de UDS naar 150 graden steeg, misschien was het toeval dat dit samenviel?
Snel een parasol opgezet, maar dat hielp niet echt om de temperatuur te laten zakken.
De kerntemperatuur van de procureur bereikte de 80 graden, dus toen het aluminiumfolie verwijderd en hem ingesmeerd met de zelfgemaakte bbq saus.
Procureur weer in de UDS gedaan, deksel dicht en de temperatuur knalde weer omhoog.
Ik tilde het deksel op om de warmte te laten ontsnappen en na een seconde of tien kwam er ineens een steekvlam omhoog uit de UDS :-O
Nou ben ik in het rijke bezit van een baard, maar die was aan de rechterkant van mijn gezicht direct gehalveerd, ook mijn wenkbrauwen en haartjes op mijn arm waren zwarte bolletje geworden...
Het deksel had ik uit mijn handen laten vallen, dus die lag weer op de UDS, de kogelkranen dicht en de schoorsteen helemaal opengezet om de warmte toch maar zo snel mogelijk eruit te kunnen laten.
Toen mijn vrouw kwam kijken tilde ik het deksel weer op het weer kwam er een steekvlam uit, gelukkig had ik al niet veel haar meer over (beetje overdreven
).
Eerst maar even snel douchen, omdat verschroeid haar best vies ruikt, en de procureur op de UDS laten liggen met het deksel eraf.
De kerntemperatuur van de procureur heeft moeiteloos de 89 graden bereikt, dus die was gelukkig gewoon gaar geworden.
Wie weet wat de oorzaak van de steekvlammen was?
Vrijdag een procureur van 2,7 kilo bij de Sligro gehaald en in de koelkast laten ontdooien.

Zaterdagavond in de zelfgemaakte rub gezet:

Zondagochtend de UDS aangestoken en na een klein uurtje de procureur erop gedaan:

De temperatuur beleef prachtig constant, tot aan bovenstaand verhaal


Bij 65/70 graden de procureur eruit gehaald en hem in de alufolie gewikkeld

Bij 80 graden de alufolie eraf en de zelfgemaakte saus erop gesmeerd

Toen kwamen de beruchte steekvlammen

Hoewel de saus niet helemaal gekaramelliseerd was zag het er toch goed uit

Na het pullen aan de pork

Toen de saus erdoor gemengd en met wat coleslaw op een vers broodje, HEERLIJK!

Het eindresultaat was echt onwijs lekker, met 8 mensen van gegeten en dat smaakte bij iedereen naar meer B-)
Alleen gebeurde er aan het eind iets onverwachts; tot twee keer toe kwam er een steekvlam uit de UDS en ik kan je verzekeren dat dat niet goed is voor je gezichtsbeharing :blush:
Geen idee wat daar nou de oorzaak voor was, ik hoop dat iemand mij kan uitleggen wat er fout ging.
Dat gebeurde op het moment dat de zon doorkwam en de temperatuur in de UDS naar 150 graden steeg, misschien was het toeval dat dit samenviel?
Snel een parasol opgezet, maar dat hielp niet echt om de temperatuur te laten zakken.
De kerntemperatuur van de procureur bereikte de 80 graden, dus toen het aluminiumfolie verwijderd en hem ingesmeerd met de zelfgemaakte bbq saus.
Procureur weer in de UDS gedaan, deksel dicht en de temperatuur knalde weer omhoog.
Ik tilde het deksel op om de warmte te laten ontsnappen en na een seconde of tien kwam er ineens een steekvlam omhoog uit de UDS :-O
Nou ben ik in het rijke bezit van een baard, maar die was aan de rechterkant van mijn gezicht direct gehalveerd, ook mijn wenkbrauwen en haartjes op mijn arm waren zwarte bolletje geworden...
Het deksel had ik uit mijn handen laten vallen, dus die lag weer op de UDS, de kogelkranen dicht en de schoorsteen helemaal opengezet om de warmte toch maar zo snel mogelijk eruit te kunnen laten.
Toen mijn vrouw kwam kijken tilde ik het deksel weer op het weer kwam er een steekvlam uit, gelukkig had ik al niet veel haar meer over (beetje overdreven

Eerst maar even snel douchen, omdat verschroeid haar best vies ruikt, en de procureur op de UDS laten liggen met het deksel eraf.
De kerntemperatuur van de procureur heeft moeiteloos de 89 graden bereikt, dus die was gelukkig gewoon gaar geworden.
Wie weet wat de oorzaak van de steekvlammen was?
Vrijdag een procureur van 2,7 kilo bij de Sligro gehaald en in de koelkast laten ontdooien.

Zaterdagavond in de zelfgemaakte rub gezet:

Zondagochtend de UDS aangestoken en na een klein uurtje de procureur erop gedaan:

De temperatuur beleef prachtig constant, tot aan bovenstaand verhaal


Bij 65/70 graden de procureur eruit gehaald en hem in de alufolie gewikkeld

Bij 80 graden de alufolie eraf en de zelfgemaakte saus erop gesmeerd

Toen kwamen de beruchte steekvlammen

Hoewel de saus niet helemaal gekaramelliseerd was zag het er toch goed uit

Na het pullen aan de pork

Toen de saus erdoor gemengd en met wat coleslaw op een vers broodje, HEERLIJK!
