- Berichten
- 16
Collega BBQ'ers,
Gisteravond begonnen met de eerste PP op de Bastard. Volgens het wedstrijd recept van Noskos.
Om 20:00 de procureur ingespoten en in de (Noskos) rub gezet. Vervolgens in de koelkast geplaatst om er om 07:00 er uit te halen. De Bastard voorbereid op indirect verwarmen, na 30 stabiele temp gekregen van 120 (dacht ik) en de procureur geplaatst.
Nu de Bastard stabiel was dacht ik dat ik wel een 30km run kon doen op de vroege ochtend. In de hoop dat de temp bij terugkomst rond de 120 graden zou zitten.
Helaas was de Bastard bij terugkomst na 3,5 uur opgelopen tot 160 graden, en de PP tot 84 graden. Direct proberen de Bastard te temperen, maar dat is met een Kamado een challenge. Dus maar direct ingesmeerd met de BBQ saus en daarna na half uur toch maar ingepakt. (13:00)
Toen na 1,5 uur inpakken was kern temp van 96 bereikt en ging de temp temperatuur naald er in als door de boter. Omdat dit wat te vroeg was om te eten, ingepakt in aluminiumfolie en vervolgens nog 3 uur in de koelbox. Om 17:30 begonnen met "pullen" om vervolgens met de saus op een broodje te deponeren met koolsla en zoet/zure augurken.
Al zeg ik het zelf - het was fantastisch !! Door hoge temp was ik bang dat het ging mislukken maar uiteindelijk is het toch goekgekomen. Maw weer een wijze les geleerd en volgende keer beter.
Gisteravond begonnen met de eerste PP op de Bastard. Volgens het wedstrijd recept van Noskos.
Om 20:00 de procureur ingespoten en in de (Noskos) rub gezet. Vervolgens in de koelkast geplaatst om er om 07:00 er uit te halen. De Bastard voorbereid op indirect verwarmen, na 30 stabiele temp gekregen van 120 (dacht ik) en de procureur geplaatst.
Nu de Bastard stabiel was dacht ik dat ik wel een 30km run kon doen op de vroege ochtend. In de hoop dat de temp bij terugkomst rond de 120 graden zou zitten.
Helaas was de Bastard bij terugkomst na 3,5 uur opgelopen tot 160 graden, en de PP tot 84 graden. Direct proberen de Bastard te temperen, maar dat is met een Kamado een challenge. Dus maar direct ingesmeerd met de BBQ saus en daarna na half uur toch maar ingepakt. (13:00)
Toen na 1,5 uur inpakken was kern temp van 96 bereikt en ging de temp temperatuur naald er in als door de boter. Omdat dit wat te vroeg was om te eten, ingepakt in aluminiumfolie en vervolgens nog 3 uur in de koelbox. Om 17:30 begonnen met "pullen" om vervolgens met de saus op een broodje te deponeren met koolsla en zoet/zure augurken.
Al zeg ik het zelf - het was fantastisch !! Door hoge temp was ik bang dat het ging mislukken maar uiteindelijk is het toch goekgekomen. Maw weer een wijze les geleerd en volgende keer beter.
Laatst bewerkt: