- Berichten
- 222
Na de spare-ribs en BCC, nu tijd voor het "echte" werk.
Bij de slager een stuk varkensschouder besteld, gelijk de Boston Butt besproken met de slager en deze vond het geen probleem dit de volgende keer voor ons te snijden. Zeer geinteresseerd in het recept, de methode en aanverwante zaken is dit zeker de slager die ons voorlopig van vlees gaat voorzien.
Uiteindelijk met een stuk schouder van ruim 3,5 kilo het pand verlaten.
De buurman had tijd voor het injecteren en rubben, ik was helaas verhinderd...
We gebruiken het Noskos Wedstrijd recept, het schijnt zo ongeveer traditie te worden bij een eerste PP hahaha.
Mooi stuk schouder, wel met bot, mag geen probleem zijn..
De rub is klaar, de marinade ook
Injecteren maar!
Flink in de rub..
En in de koelkast voor een nachtje.
Vanochtend was het dan mijn beurt. Dochterlief is toch om 6 uur wakker dus dat kwam qua planning goed uit. Zelf het bed uit en de UDS klaar gemaakt. Deze keer een soort van heat diffuser gemaakt omdat we bij de spare-ribs toch wat verbrande randjes vonden..
Ze is er bijna klaar voor!
Heat diffuser..
Rustig op kamer temperatuur gekomen en klaar voor de UDS.
Om 0745 is de schouder in de UDS gegaan.
Dit was na 3 uurtjes, bij het toevoegen van rookhout
Overigens is de romige coleslaw naar recept van Niek ook al klaar..
Beetje peterselie, altijd lekker!
Klaar!
De glaze is klaar
Zonder glaze
Met glaze!
Ingepakt en terug...
Jaaaa, 88 graden, hij mag er af!
Niet heel veel vocht in het alu folie...
Het pullen is klaar, nog een flinke klus, zelfs met 2 man. Ik snap nu waarom mensen berenklauwen kopen, met twee vorken is het hard werken

Iemand nog een botje voor de hond?
Tijd Grill Vlees
0800 106 14
0815 108 19
0830 114 25
0845 117 31
0900 118 46
0915 120 42,
0930 124 46,
0945 125 50,
1000 119 53
1015 115 56,
1030 73 58, rookhout toegevoegd
1045 116 60, meetfout, de grill probe was tegen het vlees aangekomen en we vonden het raar dat de analoge meter aan de buitenkant net iets meer dan 100 graden aangaf terwijl de probe op 73 bleef steken, na wat gefilosofeer, voorzichtig gekeken en de probe van het vlees af gehaald, daarna temperatuur gelijk goed
11:00 116 62
11:15 118 63
11:30 116 65
11:45 114 67
12:00 117 68
12:15 124 70
12:30 123 71
12:45 120 73
13:00 116 73
13:15 117 73
13:30 120 73
13:45 120 74
14:00 122 74
14:15 122 76
14:30 122 76
14:45 121 77
15:00 121 77, Ingepakt in alu folie
15:15 130+, 79, deksel zat niet goed op de UDS..
15:30 116 81
15:45 120 83
16:00 118 85
16:15 114 88, PP is klaar, van de UDS gehaald
Wat vonden we er van?
Lovende kritieken, erg lekker. Als je het voor het eerst proeft, is het moeilijk ergens mee te vergelijken. Wij gaan het zeker nog eens eten. Alles wat we over hadden is de vriezer in gegaan.
Goed, ik ga ontbijt maken en ik hou jullie op de hoogte!
Ontbijt is al weer een tijdje op, de PP staat in de glaze en is bezig met zijn tweede uurtje in de glaze, rond 15:00 inpakken in alu folie..
Bij de slager een stuk varkensschouder besteld, gelijk de Boston Butt besproken met de slager en deze vond het geen probleem dit de volgende keer voor ons te snijden. Zeer geinteresseerd in het recept, de methode en aanverwante zaken is dit zeker de slager die ons voorlopig van vlees gaat voorzien.
Uiteindelijk met een stuk schouder van ruim 3,5 kilo het pand verlaten.
De buurman had tijd voor het injecteren en rubben, ik was helaas verhinderd...
We gebruiken het Noskos Wedstrijd recept, het schijnt zo ongeveer traditie te worden bij een eerste PP hahaha.

Mooi stuk schouder, wel met bot, mag geen probleem zijn..

De rub is klaar, de marinade ook


Injecteren maar!

Flink in de rub..

En in de koelkast voor een nachtje.
Vanochtend was het dan mijn beurt. Dochterlief is toch om 6 uur wakker dus dat kwam qua planning goed uit. Zelf het bed uit en de UDS klaar gemaakt. Deze keer een soort van heat diffuser gemaakt omdat we bij de spare-ribs toch wat verbrande randjes vonden..

Ze is er bijna klaar voor!

Heat diffuser..

Rustig op kamer temperatuur gekomen en klaar voor de UDS.
Om 0745 is de schouder in de UDS gegaan.

Dit was na 3 uurtjes, bij het toevoegen van rookhout
Overigens is de romige coleslaw naar recept van Niek ook al klaar..

Beetje peterselie, altijd lekker!

Klaar!

De glaze is klaar

Zonder glaze

Met glaze!

Ingepakt en terug...

Jaaaa, 88 graden, hij mag er af!

Niet heel veel vocht in het alu folie...

Het pullen is klaar, nog een flinke klus, zelfs met 2 man. Ik snap nu waarom mensen berenklauwen kopen, met twee vorken is het hard werken



Iemand nog een botje voor de hond?
Tijd Grill Vlees
0800 106 14
0815 108 19
0830 114 25
0845 117 31
0900 118 46
0915 120 42,
0930 124 46,
0945 125 50,
1000 119 53
1015 115 56,
1030 73 58, rookhout toegevoegd
1045 116 60, meetfout, de grill probe was tegen het vlees aangekomen en we vonden het raar dat de analoge meter aan de buitenkant net iets meer dan 100 graden aangaf terwijl de probe op 73 bleef steken, na wat gefilosofeer, voorzichtig gekeken en de probe van het vlees af gehaald, daarna temperatuur gelijk goed
11:00 116 62
11:15 118 63
11:30 116 65
11:45 114 67
12:00 117 68
12:15 124 70
12:30 123 71
12:45 120 73
13:00 116 73
13:15 117 73
13:30 120 73
13:45 120 74
14:00 122 74
14:15 122 76
14:30 122 76
14:45 121 77
15:00 121 77, Ingepakt in alu folie
15:15 130+, 79, deksel zat niet goed op de UDS..
15:30 116 81
15:45 120 83
16:00 118 85
16:15 114 88, PP is klaar, van de UDS gehaald
Wat vonden we er van?
Lovende kritieken, erg lekker. Als je het voor het eerst proeft, is het moeilijk ergens mee te vergelijken. Wij gaan het zeker nog eens eten. Alles wat we over hadden is de vriezer in gegaan.
Goed, ik ga ontbijt maken en ik hou jullie op de hoogte!
Ontbijt is al weer een tijdje op, de PP staat in de glaze en is bezig met zijn tweede uurtje in de glaze, rond 15:00 inpakken in alu folie..