Gisteren besloten om de eerste keer PP te maken. Speciaal gekozen voor een niet te groot stukje vlees (1kg).
Aangezien het een last minute beslissing was, eerst in de rub gezet en ondertussen de Q op temp gebracht.
Om 9.30u lag het vlees erop.
Bij 70 graden ingepakt tot 85 graden. Nadien terug op de Q met wat saus en afgetikt bij 88 graden. Nadien nog even laten rusten, en smullen!
Zo zag het er gepulled uit, nadien nog een beetje extra vocht/saus bij gedaan.
(de vork is van m`n vader die niet kon wachten om te proeven :-D)
Heeft in totaal net geen 11u geduurd. Ik heb serieus lopen kl*ten met de temperatuur van de Q. De eerste 3 a 4u is hij constant op 120 graden gebleven, toen ik hem opendeed om het vlees in te pakken is hij gezakt naar 90 graden en kreeg hem met moeite terug naar max 110gr. Ik weet niet wat er fout gelopen is? Ben gestart met een volle basket koude briketten en hierop een 10-tal warme gedaan. Na het openen brandstof toegevoegd, dit heeft niks geholpen, nadien terug een 6-tal warme erbij gedaan en dit heeft ook niks geholpen??
Aangezien het een last minute beslissing was, eerst in de rub gezet en ondertussen de Q op temp gebracht.
Om 9.30u lag het vlees erop.


Bij 70 graden ingepakt tot 85 graden. Nadien terug op de Q met wat saus en afgetikt bij 88 graden. Nadien nog even laten rusten, en smullen!

Zo zag het er gepulled uit, nadien nog een beetje extra vocht/saus bij gedaan.
(de vork is van m`n vader die niet kon wachten om te proeven :-D)

Heeft in totaal net geen 11u geduurd. Ik heb serieus lopen kl*ten met de temperatuur van de Q. De eerste 3 a 4u is hij constant op 120 graden gebleven, toen ik hem opendeed om het vlees in te pakken is hij gezakt naar 90 graden en kreeg hem met moeite terug naar max 110gr. Ik weet niet wat er fout gelopen is? Ben gestart met een volle basket koude briketten en hierop een 10-tal warme gedaan. Na het openen brandstof toegevoegd, dit heeft niks geholpen, nadien terug een 6-tal warme erbij gedaan en dit heeft ook niks geholpen??