Aangezien de eerste keer spareribs ook goed gelukt waren, nu maar even de stoute schoenen aangetrokken en er een lapje procureur er op gelegd.
De PP is aan de hand van het recept van Noskos.
Het stukje waar we mee gaan werken (2.7kg)
Weer iets nieuws voor mij.. het vlees injecteren (met toeziend oog van onze fijnproever)
Lekker in de PP rub van Noskos
In het folie en klaar om een nachtje de koelkast in te gaan
En op de Q
De WSM liet zich vanochtend slecht warm worden(vorige keer was ook pas om 12:00 met bijna 30 graden) en het lijkt er op dat mijn digitale thermometer een beetje de kuren heeft.
Thermometer op de Q geeft netjes een temperatuur van 115 graden aan, maar de ambient probe is van mening dat het maar 95 graden is. Ook is de lijn van de grafiek niet zo netjes als de vorige keer, maar schommelt deze soms wel 10 graden.
Ook valt het mij op dat de kerntemperatuur in een half uur tijd al op de 26 graden zit (geen idee of dit normaal is, want jah.. eerste keer)
Nu zit er niks anders op dan wachten en de Q thermometer maar als richtlijn aan houden..
Na ongeveer 4.5 uur was het dan zo ver.. de kerntemperatuur op 74?
Na het aflakken
En weer 2 uur later
Nu lekker ingepakt in aluminiumfolie en weer wachten tot de kerntemperatuur richting de 88? gaat..
Wat mij tot nu toe opvalt is dat de temperatuur in de WSM weer eens mooi stabiel is. Wat mij wel opvalt is dat de Q langer nodig heeft om op temperatuur te komen met dit "koude" weer. (Vorige run was bij 30?)
En het is zo ver.. bij een kerntemperatuur van 92? (na prik test) van de Q gehaald.. Nu een kwartiertje laten rusten
De procureur na een kwartiertje rusten weer in aluminiumfolie gepakt en in de koelbox gelegd..
Na 1 heel erg lang uur de procureur uit de koelbox gehaald en pullen maar..
En jah we hebben nu PP..
Het viel enorm in de smaak en met 4 man iets meer dan de halve bak opgegeten.. lekker met een wit zacht bolletje met een beetje augurk en lente ui er op.. Ook op Turks brood is het erg lekker..
Al met al.. erg geslaagd..
De PP is aan de hand van het recept van Noskos.
Het stukje waar we mee gaan werken (2.7kg)

Weer iets nieuws voor mij.. het vlees injecteren (met toeziend oog van onze fijnproever)

Lekker in de PP rub van Noskos

In het folie en klaar om een nachtje de koelkast in te gaan

En op de Q

De WSM liet zich vanochtend slecht warm worden(vorige keer was ook pas om 12:00 met bijna 30 graden) en het lijkt er op dat mijn digitale thermometer een beetje de kuren heeft.
Thermometer op de Q geeft netjes een temperatuur van 115 graden aan, maar de ambient probe is van mening dat het maar 95 graden is. Ook is de lijn van de grafiek niet zo netjes als de vorige keer, maar schommelt deze soms wel 10 graden.
Ook valt het mij op dat de kerntemperatuur in een half uur tijd al op de 26 graden zit (geen idee of dit normaal is, want jah.. eerste keer)
Nu zit er niks anders op dan wachten en de Q thermometer maar als richtlijn aan houden..
Na ongeveer 4.5 uur was het dan zo ver.. de kerntemperatuur op 74?

Na het aflakken

En weer 2 uur later

Nu lekker ingepakt in aluminiumfolie en weer wachten tot de kerntemperatuur richting de 88? gaat..
Wat mij tot nu toe opvalt is dat de temperatuur in de WSM weer eens mooi stabiel is. Wat mij wel opvalt is dat de Q langer nodig heeft om op temperatuur te komen met dit "koude" weer. (Vorige run was bij 30?)
En het is zo ver.. bij een kerntemperatuur van 92? (na prik test) van de Q gehaald.. Nu een kwartiertje laten rusten

De procureur na een kwartiertje rusten weer in aluminiumfolie gepakt en in de koelbox gelegd..
Na 1 heel erg lang uur de procureur uit de koelbox gehaald en pullen maar..
En jah we hebben nu PP..

Het viel enorm in de smaak en met 4 man iets meer dan de halve bak opgegeten.. lekker met een wit zacht bolletje met een beetje augurk en lente ui er op.. Ook op Turks brood is het erg lekker..
Al met al.. erg geslaagd..