- Berichten
- 409
Gisteravond eters over de vloer. Tja, het was lekker weer, dus Q-time!
Een Picanha van Australisch rund van 1,7kg gehaald bij Sligro. Vrijdagavond de chimichurri saus gemaakt.
Zaterdagmiddag de Picanha klaargemaakt met beetje zout. Witlof vier minuutjes koken, doorsnijden in helften en voorzien van laagje bacon. Tenslotte hassels gesneden.
De Touch steady op 115 graden C. De WGA opgestookt tot een 250gr.
Na de tips van Leo en PeterW, dank daarvoor, alles op de Q en rekening houden met ca 75 minuten bereidingstijd. Op naar de wijn
De Picanha op de touch, garen tot kern 48gr, de hasselbacks op de WGA. Nadat picanha 48 gr had aangetikt de Touch opgestookt tot ca 210gr. en afgefakkelt tot ca. 54gr. kern.
Vervolgens lof erop en zorgen dat de bacon knapperig wordt. Picanha mocht rusten onder een laagje alufolie.
Tenslotte alles op de schalen, sla erbij en... Eten!
Reacties: super enthousiast, sterker men wil niet meer in restaurant eten als ze op visite komen...
Nu was het donker, dus foto's... Maar zonder foto's niet gebeurd dus...:
Een Picanha van Australisch rund van 1,7kg gehaald bij Sligro. Vrijdagavond de chimichurri saus gemaakt.
Zaterdagmiddag de Picanha klaargemaakt met beetje zout. Witlof vier minuutjes koken, doorsnijden in helften en voorzien van laagje bacon. Tenslotte hassels gesneden.
De Touch steady op 115 graden C. De WGA opgestookt tot een 250gr.
Na de tips van Leo en PeterW, dank daarvoor, alles op de Q en rekening houden met ca 75 minuten bereidingstijd. Op naar de wijn

De Picanha op de touch, garen tot kern 48gr, de hasselbacks op de WGA. Nadat picanha 48 gr had aangetikt de Touch opgestookt tot ca 210gr. en afgefakkelt tot ca. 54gr. kern.
Vervolgens lof erop en zorgen dat de bacon knapperig wordt. Picanha mocht rusten onder een laagje alufolie.
Tenslotte alles op de schalen, sla erbij en... Eten!
Reacties: super enthousiast, sterker men wil niet meer in restaurant eten als ze op visite komen...

Nu was het donker, dus foto's... Maar zonder foto's niet gebeurd dus...:

















