BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer picanha met witlof en hasselbacks

 
 

Marcel1973

Stoker
Berichten
404
Gisteravond eters over de vloer. Tja, het was lekker weer, dus Q-time!

Een Picanha van Australisch rund van 1,7kg gehaald bij Sligro. Vrijdagavond de chimichurri saus gemaakt.
Zaterdagmiddag de Picanha klaargemaakt met beetje zout. Witlof vier minuutjes koken, doorsnijden in helften en voorzien van laagje bacon. Tenslotte hassels gesneden.

De Touch steady op 115 graden C.  De WGA opgestookt tot een 250gr.
Na de tips van Leo en PeterW, dank daarvoor, alles op de Q en rekening houden met ca 75 minuten bereidingstijd. Op naar de wijn ;)

De Picanha op de touch, garen tot kern 48gr, de hasselbacks op de WGA. Nadat picanha 48 gr had aangetikt de Touch opgestookt tot ca 210gr. en afgefakkelt tot ca. 54gr. kern.
Vervolgens lof erop en zorgen dat de bacon knapperig wordt. Picanha mocht rusten onder een laagje alufolie.
Tenslotte alles op de schalen, sla erbij en... Eten!

Reacties: super enthousiast, sterker men wil niet meer in restaurant eten als ze op visite komen... :)

Nu was het donker, dus foto's... Maar zonder foto's niet gebeurd dus...:
52274bd1014616a5cfd0fa30b72633b7.jpg

11c35f52dee2c343d669b825ccbb1533.jpg

e3504ac4a66d7cf237db7e9a1e08868b.jpg

7aa3ae31fa0e7d7d1baea0a5b6254581.jpg

33caf18302db555dae425efb9bdd54b5.jpg

59d53b58b6cb38dee1b76780189f6c79.jpg

6c71f5b74031b3f2025302b4625a772c.jpg

207d4f2f14db8528632a4190b780506c.jpg

f0eb059a7234a5d8d82af04fdf724d1e.jpg

d2a375b0e911af4e71a0f5649656a235.jpg

c3f7fcb7f002ac49f6910f970632c497.jpg

78bbdb36e05062766393a57174b55c70.jpg

29fea7784b5c18be154f7084e2017e71.jpg

677f05f8465a0e7c77ad2d9bb59580fc.jpg

66859d0ad2b0e4baeba33fb7c4064aca.jpg

ee93993def16d2bcc14677b24c30243c.jpg

97dc9e55d0dd678bd30618914518a53d.jpg

b4ec58544e09a77dac579c3477af9d07.jpg

 
Ziet er heerlijk uit, gisteren in de stromende regen voor 8 personen ook picanha klaar gemaakt. Blijft een heerlijk stukje vlees.
 
mooie reportage hoor, ziet er heerlijk uit
 
McPeet zei:
Ziet er heerlijk uit, gisteren in de stromende regen voor 8 personen ook picanha klaar gemaakt. Blijft een heerlijk stukje vlees.

Hier zelfde verhaal, harde wind en regen. Uitdagend, maar gelukt!
 
Lekker, doe je de witlof eerst voorkoken? of wordt hij zo ook gaar?
 
Oh dat ziet er weer fantastisch uit, heeft vast lekker gesmaakt ..
 
Vind je het gek dat ze niet meer in een restaurant willen eten als ze bij jou op visite komen..........
 
Superjohn zei:
Lekker, doe je de witlof eerst voorkoken? of wordt hij zo ook gaar?

In koud water (met beetje suiker), vier minuutjes laten koken.
Daarna droogmaken en doorsnijden zodat ze snel afkoelen.
Daarna plakje bacon eromheen en zorgen dat die op directe methode knapperig wordt.
Geserveerd met beetje balsamico.
 
Mooi werk Marcel, al die prachtige bijgerechtjes gaan toch wel lekker meedraaien in de fotowedstrijd toch? Gauw insturen vandaag!
 
Picanha blijft lekker!!!!
 
Pincanha is echt een top stukje vlees en zo erg onderschat.
 
Sander72 zei:
Mooi werk Marcel, al die prachtige bijgerechtjes gaan toch wel lekker meedraaien in de fotowedstrijd toch? Gauw insturen vandaag!

Helemaal vergeten... Was dag erna geveld door griep...
Volgende keer maar weer.

Thnx voor alle leuke reacties! Volgende uitdaging wordt iets met vis ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan