- Berichten
- 310
Afgelopen zondag was het zover , voor de eerste keer eens een picanha proberen.
Bij de slager een dorp verder een picanha besteld , zowaar een slager die wist waar ik het over had.
Een heel mooi stuk vlees , een keurige vetzijde.
Aangezien ik er nog geen ervaring mee had heb ik het maar simpel gehouden , alleen peper en zout.
Ongeveer 40 minuten op rond de 150 graden in de Weber 57cm met een beetje Jack Daniels houtsnippers , tot een kerntemperatuur van 47 graden.
Toen was het moment daar , direct afgrillen.
Wat een mooie steekvlammen !!!! , 2 tot 3 minuten per kant en toen eraf en rusten in alufolie.
Het was heerlijk , wat een smaak, en het vetgedeelte was lekker krokant en niet verbrand.
In combinatie met de chimmichurri (gebaseerd op het recept van Poetsertje , maar met wat minder rode wijnazijn) gepofte aardappels ,salade en stokbrood was het een heerlijke maaltijd.

De dag van tevoren , speenvarken met chimmichurri
, chimmichurri had dan mooi de tijd om alle smaken lekker in elkaar te laten trekken.

2,4 kg staartstuk , ingewreven met peper en zout

En zo kwam hij er vanaf , het ruitpatroon is geen grillmark maar het ingesneden vet (uiteraard gedaan voordat de picanha de Q opging)

Helaas wazige foto (bierconsumptie ?) , was naar mijn smaak en die van mijn gasten perfect gegaard.
Niet teleurgesteld in mijn eerste Picanha en zeker voor herhaling vatbaar.
Bij de slager een dorp verder een picanha besteld , zowaar een slager die wist waar ik het over had.
Een heel mooi stuk vlees , een keurige vetzijde.
Aangezien ik er nog geen ervaring mee had heb ik het maar simpel gehouden , alleen peper en zout.
Ongeveer 40 minuten op rond de 150 graden in de Weber 57cm met een beetje Jack Daniels houtsnippers , tot een kerntemperatuur van 47 graden.
Toen was het moment daar , direct afgrillen.
Wat een mooie steekvlammen !!!! , 2 tot 3 minuten per kant en toen eraf en rusten in alufolie.
Het was heerlijk , wat een smaak, en het vetgedeelte was lekker krokant en niet verbrand.
In combinatie met de chimmichurri (gebaseerd op het recept van Poetsertje , maar met wat minder rode wijnazijn) gepofte aardappels ,salade en stokbrood was het een heerlijke maaltijd.

De dag van tevoren , speenvarken met chimmichurri


2,4 kg staartstuk , ingewreven met peper en zout

En zo kwam hij er vanaf , het ruitpatroon is geen grillmark maar het ingesneden vet (uiteraard gedaan voordat de picanha de Q opging)

Helaas wazige foto (bierconsumptie ?) , was naar mijn smaak en die van mijn gasten perfect gegaard.
Niet teleurgesteld in mijn eerste Picanha en zeker voor herhaling vatbaar.