Zo mijn eerste echte post.
Verleid door het topic van noskos ben ik aan de slag gegaan volgens het in zijn topic beschrevene. Hier en daar een heel klein beetje wat afgeweken van de ingredienten.
Eerst even over de nieuwe tweede hands Q. Het is een Weber OTP 57cm. Ik had al een 47 en een WGA, maar de 47 is een beetje uitgeqed. Niet dat ik hem niet meer gebruik, maar de schuifjes onder zijn doorgeroest na 10 jaar buiten zonder hoes. Tijd voor een nieuwe erbij dus.
Via marktplaats een prima 57 kunnen scoren met een tweede rooster (sear). Super ding.
Nu dus de eertse keer dat ik hem gebruik en dan ook nog eens op een bijna onmogelijke lage temp. Het eerste wat ik gedaan heb is kijken of de temperatuurmeter in het deksel een beetje klopte. Dit heb ik gedaan met kokend water. Hieruit bleek dat er zo'n 10 graden te weinig werd aangegeven.
Nu ik dat wist heb ik wat weber brikettjes en wat houtskool (die ik op ga maken om over te stappen op goede kokos en black ranch) in de starter 1/4 vol aangestoken. Deze heb ik aan een kant van de Q gelegd. Daarna heb ik wat alu gebruikt om een hitteschild te fabriceren.
Hier de gemaakte MOINK Balls die gemaakt zijn van 1/2 rundergehakt en 1/2 tartaar gekocht bij een echte slager.
Toen de temp in de Q stabiel bleef heb ik ze erop gelegd:
De temp bleef mooi stabiel en ik heb nog even de temp met een andere digitale meter gecontrolleerd:
Zo en nu snel terug naar de Q om te kijken of alles nog steeds ok is. MOINK Balls gingen er rond 4 uur op dus ik moet ze zo bestrijken!
Verleid door het topic van noskos ben ik aan de slag gegaan volgens het in zijn topic beschrevene. Hier en daar een heel klein beetje wat afgeweken van de ingredienten.
Eerst even over de nieuwe tweede hands Q. Het is een Weber OTP 57cm. Ik had al een 47 en een WGA, maar de 47 is een beetje uitgeqed. Niet dat ik hem niet meer gebruik, maar de schuifjes onder zijn doorgeroest na 10 jaar buiten zonder hoes. Tijd voor een nieuwe erbij dus.
Via marktplaats een prima 57 kunnen scoren met een tweede rooster (sear). Super ding.
Nu dus de eertse keer dat ik hem gebruik en dan ook nog eens op een bijna onmogelijke lage temp. Het eerste wat ik gedaan heb is kijken of de temperatuurmeter in het deksel een beetje klopte. Dit heb ik gedaan met kokend water. Hieruit bleek dat er zo'n 10 graden te weinig werd aangegeven.
Nu ik dat wist heb ik wat weber brikettjes en wat houtskool (die ik op ga maken om over te stappen op goede kokos en black ranch) in de starter 1/4 vol aangestoken. Deze heb ik aan een kant van de Q gelegd. Daarna heb ik wat alu gebruikt om een hitteschild te fabriceren.
Hier de gemaakte MOINK Balls die gemaakt zijn van 1/2 rundergehakt en 1/2 tartaar gekocht bij een echte slager.

Toen de temp in de Q stabiel bleef heb ik ze erop gelegd:


De temp bleef mooi stabiel en ik heb nog even de temp met een andere digitale meter gecontrolleerd:

Zo en nu snel terug naar de Q om te kijken of alles nog steeds ok is. MOINK Balls gingen er rond 4 uur op dus ik moet ze zo bestrijken!