M
mrtndjng
Gast
Na alle lekkere gerechten hier te hebben bekeken, was het dit weekend dan eindelijk tijd om zelf mijn eerste low&slow poging te doen op de BBQ. Het werden baby back ribs via de 3-2-1 methode.
Eerst natuurlijke lekkere ribs gehaald, in dit geval via beef exclusief:
Hierna de ribs ontvliezen, insmeren met LetsQ pork rub en een nachtje in de koelkast:
Gisteren was het dan zover, de ribs moesten op de BBQ. Eerst klaarmaken met 2 zones en aansteken via de minion methode:
Ribs op de BBQ en proberen de temperatuur op 107 graden te houden, ook nog 2 blokjes appelhout tussen de kolen voor de smaak:
Na 3 uur de ribs inpakken in alu-folie, voorzien van wat appelsap, bruine basterdsuiker en een klontje roomboter. Dan weer terug om de BBQ en lekker stomen:
Beginnen er al prima uit te zien:
Lekker ingesmeerd met Blues Hog BBQ saus en nog een uurtje er op. Resultaat was heerlijk!
Vond het leuk om te doen, maar belangrijker nog: de smaak was heerlijk! Smaakt naar meer
Eerst natuurlijke lekkere ribs gehaald, in dit geval via beef exclusief:

Hierna de ribs ontvliezen, insmeren met LetsQ pork rub en een nachtje in de koelkast:

Gisteren was het dan zover, de ribs moesten op de BBQ. Eerst klaarmaken met 2 zones en aansteken via de minion methode:

Ribs op de BBQ en proberen de temperatuur op 107 graden te houden, ook nog 2 blokjes appelhout tussen de kolen voor de smaak:

Na 3 uur de ribs inpakken in alu-folie, voorzien van wat appelsap, bruine basterdsuiker en een klontje roomboter. Dan weer terug om de BBQ en lekker stomen:

Beginnen er al prima uit te zien:

Lekker ingesmeerd met Blues Hog BBQ saus en nog een uurtje er op. Resultaat was heerlijk!

Vond het leuk om te doen, maar belangrijker nog: de smaak was heerlijk! Smaakt naar meer
