- Berichten
- 3.095
'Longhaas?', de verkoopster achter de balie keek mij vragend aan. 'Ik ga het even aan de slager vragen, een klein moment.'
Twee minuten later wist ook zij wat het was. De immer vrolijke slager informeerde wel even wat ik ermee ging doen, want hij had het zelf nog nooit gegeten.
Nou, ik ook nog maar een enkele keer, maar dan als Onglet, in Frankrijk, maar goed, we dwalen af.
Longhaas komt als volgt uit de koe:
Dan moet er een zeen uitgesneden worden en dan heb je een aantal porties van pakweg 200 gr/stuk:
Ik had het ook nog nooit gedaan, dus als er idee?n over bestaan over hoe dit het best te snijden...graag uw op of aanmerkingen...
Goed, eitje voorbereid voor direct en heet, met een beetje Els en erop met de handel. Beetje kwasten met knoflook olie, zout, peper, verder nada en noppes, want eerst even zien hoe dit zelf smaakt.
Bij 48 graden afgenomen:
Opgediend met wedgies en caprese:
En snijden maar:
Lekker?
Jazeker! Wonderbaarlijk mals en zeer rijk van smaak. Beetje kauwen zoals een entrecote, maar eigenlijk lekkerder.
Kortom, deze houden we erin!
Twee minuten later wist ook zij wat het was. De immer vrolijke slager informeerde wel even wat ik ermee ging doen, want hij had het zelf nog nooit gegeten.
Nou, ik ook nog maar een enkele keer, maar dan als Onglet, in Frankrijk, maar goed, we dwalen af.
Longhaas komt als volgt uit de koe:

Dan moet er een zeen uitgesneden worden en dan heb je een aantal porties van pakweg 200 gr/stuk:

Ik had het ook nog nooit gedaan, dus als er idee?n over bestaan over hoe dit het best te snijden...graag uw op of aanmerkingen...
Goed, eitje voorbereid voor direct en heet, met een beetje Els en erop met de handel. Beetje kwasten met knoflook olie, zout, peper, verder nada en noppes, want eerst even zien hoe dit zelf smaakt.
Bij 48 graden afgenomen:

Opgediend met wedgies en caprese:


En snijden maar:

Lekker?
Jazeker! Wonderbaarlijk mals en zeer rijk van smaak. Beetje kauwen zoals een entrecote, maar eigenlijk lekkerder.
Kortom, deze houden we erin!