- Berichten
- 5.285
Voor alles een eerste keer. Ik had wel al veel spareribs H&F gemaakt, maar nu de eerste keer L&S volgens de 3-2-1 methode. Echter waren ze niet zo enorm dik bevleesd en dacht ik te gaan voor 2,5-1,5-1 
Eerst de vliesjes eraf. Bij de eerste ging het goed, maar bij de 2de zat er precies nog een vliesje onder dat ik er helemaal niet af kreeg. De 3de ging dan weer prima.
Eerst ff met olijfolie insmeren en de Noskos spareribs rub erop.
Ik heb ze daarna 2,5u bij een roostertemperatuur van rond de 100 à 105° laten roken met een chunk appel en een chunk peer in die volgorde. De geur was weer heerlijk. En een keer of 2 ze geneveld met een mengeling 50/50 appelazijn en appelsap.
Wel gemerkt dat ik hem niet geheel stabiel heb en dat ik hem toch om de 20 à 30min een tikje moet bijregelen aan de topvent. Dus tussendoor weg gaan zit er nog niet in
Na die 2,5u ze ingepakt met enkel wat boter, want voor ons hoeft het niet overdreven zoet te zijn en dus geen agave of bruine suiker. Wel heb ik ze aan 2 zijdes netjes nog eens goed ingeneveld met de appelsap/appelazijn. Na 1,5u haalde ik ze eruit en zag dat zelfs de beentjes er al op sommige plaatsen door kwamen. Dus vreesde er wat voor.
Dan heb ik 1 gewoon droog gelaten en nog eens ingespoten met de mengeling appelsap/appelazijn wat ik tussendoor nog eens gedaan heb op de Q zelf. De andere 2 heb ik voorzien van 2 verschillende wet rubs die op een foto op de achtergrond staan.
Omdat de beentjes er al uit kwam, durfde ik dat uur niet meer aan en heb ze dus nog 30 min erop gelegd.
Vermits ik er wat voor vreesde, waren de smaken wel overheerlijk. Niet te zoet en zelf mijn vrouw vond de 3 stukken die ze geproefd had wel in orde. Maar het beentje is nog steeds haar ding niet. Wat me wel opviel is dat van 1 en dezelfde rib er delen waren die echt fall of the bone waren en andere delen wat meer beet. Voor mezelf vind ik dat niet erg omdat ik ze allemaal graag eet. Soms hoor ik mensen zeggen dat je het vlees van de botjes kan zuigen, maar dat was nu niet het geval. Het vlees was dan wel niet 'super'sappig, maar wel heel zacht en lekker. Soms heb je wel eens van die hele sappige, maar daar ben ik nog niet uit wat ik daarvoor moet doen.
Al bij al een super goede eerste L&S run, maar als ze dun bevleesd zijn moet ik toch wat experimenteren met de uren die ik aan ga houden. Het nog 3 stuks liggen van dezelfde lichting.

Eerst de vliesjes eraf. Bij de eerste ging het goed, maar bij de 2de zat er precies nog een vliesje onder dat ik er helemaal niet af kreeg. De 3de ging dan weer prima.
Eerst ff met olijfolie insmeren en de Noskos spareribs rub erop.
Ik heb ze daarna 2,5u bij een roostertemperatuur van rond de 100 à 105° laten roken met een chunk appel en een chunk peer in die volgorde. De geur was weer heerlijk. En een keer of 2 ze geneveld met een mengeling 50/50 appelazijn en appelsap.
Wel gemerkt dat ik hem niet geheel stabiel heb en dat ik hem toch om de 20 à 30min een tikje moet bijregelen aan de topvent. Dus tussendoor weg gaan zit er nog niet in

Na die 2,5u ze ingepakt met enkel wat boter, want voor ons hoeft het niet overdreven zoet te zijn en dus geen agave of bruine suiker. Wel heb ik ze aan 2 zijdes netjes nog eens goed ingeneveld met de appelsap/appelazijn. Na 1,5u haalde ik ze eruit en zag dat zelfs de beentjes er al op sommige plaatsen door kwamen. Dus vreesde er wat voor.
Dan heb ik 1 gewoon droog gelaten en nog eens ingespoten met de mengeling appelsap/appelazijn wat ik tussendoor nog eens gedaan heb op de Q zelf. De andere 2 heb ik voorzien van 2 verschillende wet rubs die op een foto op de achtergrond staan.
Omdat de beentjes er al uit kwam, durfde ik dat uur niet meer aan en heb ze dus nog 30 min erop gelegd.
Vermits ik er wat voor vreesde, waren de smaken wel overheerlijk. Niet te zoet en zelf mijn vrouw vond de 3 stukken die ze geproefd had wel in orde. Maar het beentje is nog steeds haar ding niet. Wat me wel opviel is dat van 1 en dezelfde rib er delen waren die echt fall of the bone waren en andere delen wat meer beet. Voor mezelf vind ik dat niet erg omdat ik ze allemaal graag eet. Soms hoor ik mensen zeggen dat je het vlees van de botjes kan zuigen, maar dat was nu niet het geval. Het vlees was dan wel niet 'super'sappig, maar wel heel zacht en lekker. Soms heb je wel eens van die hele sappige, maar daar ben ik nog niet uit wat ik daarvoor moet doen.
Al bij al een super goede eerste L&S run, maar als ze dun bevleesd zijn moet ik toch wat experimenteren met de uren die ik aan ga houden. Het nog 3 stuks liggen van dezelfde lichting.