BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer koud gerookte zalm

Ewald zei:
wijmaar zei:
Ewald zei:
Ziet er heerlijk uit.
Gelukkig is de CSG tussentijds niet gedoofd.
Thanks! CSG is uiteibdelijk helaas wel een keer gedoofd, en niet alle mot was helemaal opgebrand. Welk rookmeel gebruik jij?

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


Beukenmeel van Vuur en Rook.

Bedoel je dan trouwens deze? https://www.vuurenrook.nl/nl/vuur-rook-beuken-rookmot.html die hebben ze verwarrend genoeg dan weer rookmot genoemd.
 
Ziet er geweldig uit. Hier ook in de planning. Ff wachten op een aanbieding
 
ik zou de zalm gewoon lekker in de koelkast bewaren zonder in te vriezen, gaat prima
 
wijmaar zei:
Bedoel je dan trouwens deze? https://www.vuurenrook.nl/nl/vuur-rook-beuken-rookmot.html die hebben ze verwarrend genoeg dan weer rookmot genoemd.


Nee, je moet expliciet rookmeel hebben, is veel fijner dan mot. Ik kan het huismerk beukenmeel niet meer vinden op hun site, ik heb mijn rookmeel denk ik al een jaar of 4 geleden gekocht, van Axtschlag hebben ze verschillende soorten rookmeel, vind ik overigens een prettig merk.
De website van V&R is in deze niet overzichtelijk, Mot en Meel staan door elkaar terwijl in de titel bovenin alleen  rookmeel staat.
Erg verwarrend

Maar als Noskos zegt dat de Mot van Weber wel goed werkt, kun je deze natuurlijk ook eens proberen.
 
Ewald zei:
wijmaar zei:
Bedoel je dan trouwens deze? https://www.vuurenrook.nl/nl/vuur-rook-beuken-rookmot.html die hebben ze verwarrend genoeg dan weer rookmot genoemd.


Nee, je moet expliciet rookmeel hebben, is veel fijner dan mot. Ik kan het huismerk beukenmeel niet meer vinden op hun site, ik heb mijn rookmeel denk ik al een jaar of 4 geleden gekocht, van Axtschlag hebben ze verschillende soorten rookmeel, vind ik overigens een prettig merk.
De website van V&R is in deze niet overzichtelijk, Mot en Meel staan door elkaar terwijl in de titel bovenin alleen  rookmeel staat.
Erg verwarrend

Maar als Noskos zegt dat de Mot van Weber wel goed werkt, kun je deze natuurlijk ook eens proberen.
Inderdaad beetje verwarrend, moet heel eerlijk zeggen dat ik de vuurenrook site wel vaker een beetje chaotisch vind, wel een super fijne winkel!

Ik zal eens naar die van Weber kijken! Die van axtschlag heb ik nu gebruikt, die ziet er dus zo uit:

5336941e1a3d8ad54fab1aea2fcce12f.jpg


5f58fdf2903c7a1e23132343ddc07f11.jpg


Dat lijkt de verpakking die vuurenrook verkoopt als axtschlag rookmeel.

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Wat vinden jullie van deze: https://www.hilbrandtanja.nl/Zaagsel,-krullen-en-brokjes-hout/Beuken-zaagsel-fijn

6dfbbf50803990b7b8bbf8dfde4384a3.jpg


Ziet er mooi fijn uit, en is qua prijs ook nog eens aantrekkelijk!

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Ewald zei:
Maar als Noskos zegt dat de Mot van Weber wel goed werkt, kun je deze natuurlijk ook eens proberen.
Ik kan de goede ervaring van Dennis met de "Weber Smoking Dust Beech" uit eigen ondervinding ook bevestigen.
Tevens ook de Weber CSG hier in gebruik tot volle tevredenheid!
In het blog van Noskos staat overigens ook nog een mooi artikel over een en ander.
https://www.bbq-nl.com/weber-cold-smoke-generator/
 
RedFox zei:
Ewald zei:
Maar als Noskos zegt dat de Mot van Weber wel goed werkt, kun je deze natuurlijk ook eens proberen.
Ik kan de goede ervaring van Dennis met de "Weber Smoking Dust Beech" uit eigen ondervinding ook bevestigen.
Tevens ook de Weber CSG hier in gebruik tot volle tevredenheid!
In het blog van Noskos staat overigens ook nog een mooi artikel over een en ander.
https://www.bbq-nl.com/weber-cold-smoke-generator/
Thanks! Ik zal de Weber dust een proberen d volgende keer. Want die gaat er komen, wat was dit lekker zeg!! Iedereen heeft er van genoten.

e76e396e042aa2019e6f5c38993e3a2c.jpg


Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Heerlijk koud gerookte zalm! Je brengt me op idee?n.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooie rapportage. Ziet er lekker uit. De post voorbij zien komen maar verder niet gevolgd helaas daar had ik de afgelopen dagen iets aan gehad omdat ik ook zalm koud heb gerookt.

Een hele zalm zeide, "kuis" ik zelf altijd van de resterende zalm snippers maar ik spiesjes om te grillen of voor in een warme pasta met spinazie. Hierdoor houd ik flinke handzame moten over. Die ik voor 4 personen kan gebruiken.

Deze moten kwam ik in de vriezer tegen, eerder deze week. Waarop ik heb besloten deze ook te roken.

Ik heb voor het roken een indirecte setup gemaakt tussen de rook en de Zalm. De rook gaat nu buiten langs de wand en deksel van de Kamado naar de zalm om zo de scherpe kantjes beter te verdelen.

Heb je eea ingevroren of heb je de gevacumeerde zalm gewoon in de koelkast?
 
Terug
Bovenaan Onderaan