Ik ben een echt vlees mens maar toen ik hier al die koud gerookte zalm voorbij zag komen wilde ik het gewoon proberen (en ja hiermee krijg ik bonuspunten van m'n eega).
Ik had een tijdje terug een csg gescoord bij intratuin voor een zacht prijsje.
Om op 2e kerstdag de zalm te kunnen aansnijden ben ik maandag gestart.
Bij Schmidt zeevis heb ik een zalmzijde gehaald van 580gr.
Ik heb het recept van pitmaster x gebruikt. 1/4 cup suiker en 1/4 cup zout, citroen rasp en dille.
De schaal afgedekt met folie en nu 4 uur even kijken. Er lag toen eg veel vocht in de schaal. Ik heb dit afgegoten en op het forum even ge?nformeerd wat te doen. Ik heb nog twee 1/4e cups suiker en zout toegevoegd zodat de zalm op een dik bedje van deze mix lag en goed was bedekt.
Na 24 uur heb ik hem afgespoeld en na het afdrogen even gewogen uit nieuwsgierigheid. Hij woog toen 530gr dus hij had 50gr vocht verloren.
De kleur van de zalm was donker roze richting rood zoals ik bij vele van jullie had gezien. Verder voelde hij hard en stug aan. Ook rook hij niet meer vissig.
Hierna heb ik hem onafgedekt in de koelkast gelegd voor 24 uur. Voor de grap na 24 uur weer even gewogen en toen was de zalm nog een 25gr afgevallen.
En toen op de Black Bastard met de csg aan. Ik heb een mix van eiken en beuken mot gedaan en nu maar wachten.
Intussen heeft Blokker mijn vacumeerapparaat bezorgd dus als de zalm uitgerookt is kan hij vacu?m de koelkast in en wachten tot 2e kerstdag.
Ik had een tijdje terug een csg gescoord bij intratuin voor een zacht prijsje.
Om op 2e kerstdag de zalm te kunnen aansnijden ben ik maandag gestart.
Bij Schmidt zeevis heb ik een zalmzijde gehaald van 580gr.

Ik heb het recept van pitmaster x gebruikt. 1/4 cup suiker en 1/4 cup zout, citroen rasp en dille.


De schaal afgedekt met folie en nu 4 uur even kijken. Er lag toen eg veel vocht in de schaal. Ik heb dit afgegoten en op het forum even ge?nformeerd wat te doen. Ik heb nog twee 1/4e cups suiker en zout toegevoegd zodat de zalm op een dik bedje van deze mix lag en goed was bedekt.
Na 24 uur heb ik hem afgespoeld en na het afdrogen even gewogen uit nieuwsgierigheid. Hij woog toen 530gr dus hij had 50gr vocht verloren.

De kleur van de zalm was donker roze richting rood zoals ik bij vele van jullie had gezien. Verder voelde hij hard en stug aan. Ook rook hij niet meer vissig.
Hierna heb ik hem onafgedekt in de koelkast gelegd voor 24 uur. Voor de grap na 24 uur weer even gewogen en toen was de zalm nog een 25gr afgevallen.
En toen op de Black Bastard met de csg aan. Ik heb een mix van eiken en beuken mot gedaan en nu maar wachten.

Intussen heeft Blokker mijn vacumeerapparaat bezorgd dus als de zalm uitgerookt is kan hij vacu?m de koelkast in en wachten tot 2e kerstdag.