Na een paar keer een korte sessie low en slow gedaan te hebben, (MOINK, BCC, EN Picanha). Heb ik drie oerhammetjes besteld bij beef & steak.
De hammetjes in de Piggy mix rub van Smokey goodness gezet en de bbq aangestoken op de minion methode.
Toen de bbq rond de 120 graden was gekomen zijn de hammetjes erop gegaan. Elk half uur even spieken en inspuiten met een spay van appelciderazijn, appelsap en wiskey.
Na de tweede keer insprayen liep ik tegen het eerste mankement aan. De temperatuur liep opeens heel hoog op, richting de 135 a 140graden. Toen toch maar ingegrepen en wat kolen ervan af gehaald. Dit bleef het komende uur het probleem. Kolen eraf, erop, had moeite om de temperatuur 120 graden te houden.
Na 2.5 uur de oerhammetjes ingepakt met boter, honing en bourbon. Toen met een thermometer erin terug op de bbq.
Na deze stop de bbq keurig 115 graden kunnen houden. Na 3 kwartier was de kerntemperatuur al bereikt (80graden). Vervolgens heb ik ze nog even ingesmeerd met een BBQ saus. Nog 2 minuten op de bbq laten leggen.
Toen was het tijd om ze op te eten. Ik heb er coleslaw bij gegeten.
Was erg lekker !
Wel nog wat puntjes om te oefenen/verbeteren:
- De temperatuur schommeling eerder aanpakken, of het liefst vermijden.
- Heb de grote kolenstarter gebruikt om 10 kolen aan te steken, dit ging niet vanzelf. Kan ook aan de wind gelegen hebben maar ze gingen niet zo goed aan. Heb al het eea gelezen over een kleine starter gemaakt van een blik, hier maar eens naar kijken.
- De volgende keer ook iets van rookhout toevoegen, appelsmaak??
Al met al zeker tevreden en gelukkig liggen er nog drie in de vriezer dus nog genoeg om te oefenen.
Verstuurd vanaf mijn EVA-L09 met Tapatalk

De hammetjes in de Piggy mix rub van Smokey goodness gezet en de bbq aangestoken op de minion methode.

Toen de bbq rond de 120 graden was gekomen zijn de hammetjes erop gegaan. Elk half uur even spieken en inspuiten met een spay van appelciderazijn, appelsap en wiskey.

Na de tweede keer insprayen liep ik tegen het eerste mankement aan. De temperatuur liep opeens heel hoog op, richting de 135 a 140graden. Toen toch maar ingegrepen en wat kolen ervan af gehaald. Dit bleef het komende uur het probleem. Kolen eraf, erop, had moeite om de temperatuur 120 graden te houden.
Na 2.5 uur de oerhammetjes ingepakt met boter, honing en bourbon. Toen met een thermometer erin terug op de bbq.
Na deze stop de bbq keurig 115 graden kunnen houden. Na 3 kwartier was de kerntemperatuur al bereikt (80graden). Vervolgens heb ik ze nog even ingesmeerd met een BBQ saus. Nog 2 minuten op de bbq laten leggen.

Toen was het tijd om ze op te eten. Ik heb er coleslaw bij gegeten.

Was erg lekker !
Wel nog wat puntjes om te oefenen/verbeteren:
- De temperatuur schommeling eerder aanpakken, of het liefst vermijden.
- Heb de grote kolenstarter gebruikt om 10 kolen aan te steken, dit ging niet vanzelf. Kan ook aan de wind gelegen hebben maar ze gingen niet zo goed aan. Heb al het eea gelezen over een kleine starter gemaakt van een blik, hier maar eens naar kijken.
- De volgende keer ook iets van rookhout toevoegen, appelsmaak??
Al met al zeker tevreden en gelukkig liggen er nog drie in de vriezer dus nog genoeg om te oefenen.
Verstuurd vanaf mijn EVA-L09 met Tapatalk