- Berichten
- 420
Na een lange afwezigheid op dit forum, toch maar weer eens een bericht plaatsen, en niet zonder reden: ik kreeg laatst namelijk mijn eerste DO cadeau. Na wat rondgeneusd te hebben op youtube en stevig overleg met de zoons werd unaniem besloten dat het Schickfleisch moest worden, in mijn beleving een soort pulled pork, maar dan anders zeg maar.
We gebruikten hiervoor schouderkarbonades (zonder bot) die we in lagen, om en om, afgewisseld met dikke uienringen rechtop in de DO plaatsten, de bodem van de pan hebben we eerst bedekt met een laag ontbijtspek, om verbranding te voorkomen.
Vervolgens BBQ-saus eroverheen gedrapeerd en dit vervolgens ook weer afgedekt met een laag ontbijtspek.
En dit was de opstelling van vandaag
En na een uurtje of twee pruttelen was dit het resultaat, al met al een geslaagd resultaat dat zeker voor wat grotere gezelschappen uitermate geschikt is, het vlees viel prachtig uit elkaar en was bijzonder lekker op een broodje of met frietjes. Volgende keer zullen we wat heftiger experimenteren met de kruiden, maar voor een eerste keer zeker niet slecht.
We gebruikten hiervoor schouderkarbonades (zonder bot) die we in lagen, om en om, afgewisseld met dikke uienringen rechtop in de DO plaatsten, de bodem van de pan hebben we eerst bedekt met een laag ontbijtspek, om verbranding te voorkomen.
Vervolgens BBQ-saus eroverheen gedrapeerd en dit vervolgens ook weer afgedekt met een laag ontbijtspek.
En dit was de opstelling van vandaag
En na een uurtje of twee pruttelen was dit het resultaat, al met al een geslaagd resultaat dat zeker voor wat grotere gezelschappen uitermate geschikt is, het vlees viel prachtig uit elkaar en was bijzonder lekker op een broodje of met frietjes. Volgende keer zullen we wat heftiger experimenteren met de kruiden, maar voor een eerste keer zeker niet slecht.