Naar dat ik er hier al vele voorbij heb zien komen, stond dit hoog op mijn todolist.
Ik had er al vaak naar gekeken om te gaan bestellen, maar met weinig tijd in het vooruitzicht stelde ik het steeds uit. Tot vorige week, ik zou deze week beginnen met mijn vakantie dus ben ik snel gaan kijken voor een mooie brisket.
Het is een black angus USA 100 dagen graan gevoerd geworden, en ook nog eens bij een slager weg,die eigenlijk niet ver weg zit voor mij kwam ik bij toeval achter. Dus daar gaan we eens vaker kijken.
Ik ben begonnen met de brisket wat bij te trimmen, zodat er een mooi laagje het overbleef. Voor de tijd had ik alvast mijn injectievloeiatof gemaakt (Ewald zijn geheim, tot hij het vertelde in een ander topic, 1 zakje knorr&maggi jus).
Ik heb eerste de vet kant bestrooid met kruidenmengsel. Links Pezo en rechts Koffierub, toen heb ik hem omgedraaid en heb ik hem ge?njecteerd met de vloeistof, toen dat klaar was heb ik de vleeskant gekruid, weer het zelfde als de het kant ene kant Pezo en andere kant koffierub.
Heb voor 2 soorten gekozen omdat ik eindelijk wel nieuwsgierig was wat ik nu lekkerder zou vinden. En dit leek mij wel een mooie oolossing. Dit een nachtje laten intrekken en de volgende dag om 0745 ging het vlees op de bastard,ik werd ondertussen wel goed in de gaten gehouden door onze kleine boef. Spannend!! Want wat nou als die droog&taai zou worden. Qtje stond mooi rustig zijn werk te doen rond de 112?, bij 71? kern heb ik de brisket in gepakt, toen weer terug gelegd.
Hij leek nog een sappig, maar blijft nog steeds spannend, bij kern van 90? ben ik gaan prikken, was in mijn ogen nog niet gaar genoeg. Dus nog even blijven liggen. Naar dat hij heel lang bleef steken op 91? nog maar eens gaan prikken en opdat moment heb ik hem eraf gehaald. Hij leek goef te zijn.
Uurtje laten rusten, en toen het moment. Zou die zijn gelukt?
YES, Het is gelukt. Hij was nog mooi sappig de structuur was zoals ik filmpjes en foto's had gezien. We konden met een gerust hart gaan eten. Dit kon ik mijn gasten wel voor zetten.
Hiervan komt ook zeker een 2de ronde.
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Ik had er al vaak naar gekeken om te gaan bestellen, maar met weinig tijd in het vooruitzicht stelde ik het steeds uit. Tot vorige week, ik zou deze week beginnen met mijn vakantie dus ben ik snel gaan kijken voor een mooie brisket.
Het is een black angus USA 100 dagen graan gevoerd geworden, en ook nog eens bij een slager weg,die eigenlijk niet ver weg zit voor mij kwam ik bij toeval achter. Dus daar gaan we eens vaker kijken.
Ik ben begonnen met de brisket wat bij te trimmen, zodat er een mooi laagje het overbleef. Voor de tijd had ik alvast mijn injectievloeiatof gemaakt (Ewald zijn geheim, tot hij het vertelde in een ander topic, 1 zakje knorr&maggi jus).
Ik heb eerste de vet kant bestrooid met kruidenmengsel. Links Pezo en rechts Koffierub, toen heb ik hem omgedraaid en heb ik hem ge?njecteerd met de vloeistof, toen dat klaar was heb ik de vleeskant gekruid, weer het zelfde als de het kant ene kant Pezo en andere kant koffierub.
Heb voor 2 soorten gekozen omdat ik eindelijk wel nieuwsgierig was wat ik nu lekkerder zou vinden. En dit leek mij wel een mooie oolossing. Dit een nachtje laten intrekken en de volgende dag om 0745 ging het vlees op de bastard,ik werd ondertussen wel goed in de gaten gehouden door onze kleine boef. Spannend!! Want wat nou als die droog&taai zou worden. Qtje stond mooi rustig zijn werk te doen rond de 112?, bij 71? kern heb ik de brisket in gepakt, toen weer terug gelegd.
Hij leek nog een sappig, maar blijft nog steeds spannend, bij kern van 90? ben ik gaan prikken, was in mijn ogen nog niet gaar genoeg. Dus nog even blijven liggen. Naar dat hij heel lang bleef steken op 91? nog maar eens gaan prikken en opdat moment heb ik hem eraf gehaald. Hij leek goef te zijn.
Uurtje laten rusten, en toen het moment. Zou die zijn gelukt?
YES, Het is gelukt. Hij was nog mooi sappig de structuur was zoals ik filmpjes en foto's had gezien. We konden met een gerust hart gaan eten. Dit kon ik mijn gasten wel voor zetten.
Hiervan komt ook zeker een 2de ronde.









Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk