Vandaag was het moment aangebroken om mijn eerste brisket te maken. Ik heb gekozen om een USA grain fed point van 3.5 kilogram te bereiden om mijn 47cm WSM. Gisteravond de harde stukken vet getrimd, de point ge?njecteerd met een mengsel van 190 ml runderfond, 190 ml water, 1 tl tabasco, 2 tl worcestersaus en 1 el Smokey Goodness beef rub. Daarna de gehele point in de Smokey Goodness beef rub gezet, en een nachtje in de koelkast gelegd.
Vanochtend om 6.15 uur de WSM opgestart, en uiteindelijk om 07.10 uur de point op het rooster. De rook moest komen van een viertal hickory chunks. Deze run zal de tweede run worden met de onlangs aangeschafte heatermeter. Wegens wat netwerkproblemen was de eerste heatermeter run niet geheel vlekkeloos, maar dat is zo goed als opgelost.
Na een aantal uur startte the zone, en bleef de temperatuur rond 69 graden hangen. Omdat ik de bark nog niet mooi genoeg vond, heb ik even gewacht met de Texas Crutch. Uiteindelijk om 14.00 uur de point ingepakt in twee lagen aluminiumfolie. Ik heb twee probes in het vlees gestoken, de ??n zit nu op 81 graden en de ander op 84. Beneden alvast wat foto's van de voorbereiding.
3.5 kilo grain fed brisket point




Heerlijk in de vroege ochtend



Vanochtend om 6.15 uur de WSM opgestart, en uiteindelijk om 07.10 uur de point op het rooster. De rook moest komen van een viertal hickory chunks. Deze run zal de tweede run worden met de onlangs aangeschafte heatermeter. Wegens wat netwerkproblemen was de eerste heatermeter run niet geheel vlekkeloos, maar dat is zo goed als opgelost.
Na een aantal uur startte the zone, en bleef de temperatuur rond 69 graden hangen. Omdat ik de bark nog niet mooi genoeg vond, heb ik even gewacht met de Texas Crutch. Uiteindelijk om 14.00 uur de point ingepakt in twee lagen aluminiumfolie. Ik heb twee probes in het vlees gestoken, de ??n zit nu op 81 graden en de ander op 84. Beneden alvast wat foto's van de voorbereiding.
3.5 kilo grain fed brisket point




Heerlijk in de vroege ochtend


