- Berichten
- 37
Het was tijd om de volgende van mijn bucketlist te maken: Flinke Boston Butt van ruim 5kg.
Lag al een tijdje in de vriezer bij mijn ouders omdat mijn eigen vriezer al vol ligt met andere BBQ goodies
2 dagen voor ontdooien genomen en afgelopen vrijdag overdag tussen het thuiswerken lekker klooien met trimmen en in de rub gezet.
Was ook de eerste keer dat ik echt een groot stuk vlees moest trimmen en bijwerken maar ik had wat tips van een overbuurman gekregen die slager is geweest
.
Vrijdagavond rond 19:30 uur begonnen met de BBQ aan te steken (Marabu is mijn favoriet) appel rookhout en de Inkbird pitcontroller geactiveerd.
Rond 20:00 temperatuur redelijk stabiel (ingesteld op 107 graden) en Boston Butt erop. Daarna nog een uurtje naar de Inkbird app zitten staren
.
Wel een uitkomst met zo'n controller. Met een gerust hart naar bed en daardoor voldoende slaap kunnen pakken! Maar zelfs mijn vrouw maakte de opmerking dat dit niet 'echt' BBQ'n is! Klopt inderdaad....maar mijn nachtrust is mij ook wat waard! Maximale afwijking tijdens de nacht van -2 en +4 graden dus super stabiel.
Ik wilde hem niet inpakken omdat ik dat de laatste keer met een procureur ook niet gedaan had. De bark vind ik dan lekkerder.
Gevolg is dan wel dat je de stall moet uitzitten en dat was deze keer inderdaad een lange, lange zit.
Om een uur om 7.00 uur de eerste signalen van de stall en ik had het gevoel dat die echt lang was en het leek wel of er twee keer een stall periode was(?). Na totaal 20 uur een interne temperatuur van 94 graden en even prikken met de thermapen. Bijna alles was zacht als boter/pindakaas en nog heel even gewacht tot intern 96 graden bereikt was.
Daarna nog een 1,5 uur in de koelbox laten rusten tot...pull time!
Nog even zelf met mijn 'geheime' recept mayonaise gemaakt....man o man wat is dat lekker!
Voor het serveren de video Boston Butt van Ralph's BBQ tube gebruikt:
Turks brood, Sriracha mayo, ijsbergsla en bbq saus... de stilte tijdens het eten van de gasten zei genoeg!
Al met al een zeer geslaagde lange run en stiekem wel spannend of het resultaat goed (lees: eetbaar) zou zijn .
Ik ga deze zeker nog een keer doen!
Maar nu eerst op naar mijn volgende punt op mijn bucketlist: Zalmzijde koud roken
Lag al een tijdje in de vriezer bij mijn ouders omdat mijn eigen vriezer al vol ligt met andere BBQ goodies

2 dagen voor ontdooien genomen en afgelopen vrijdag overdag tussen het thuiswerken lekker klooien met trimmen en in de rub gezet.
Was ook de eerste keer dat ik echt een groot stuk vlees moest trimmen en bijwerken maar ik had wat tips van een overbuurman gekregen die slager is geweest

Vrijdagavond rond 19:30 uur begonnen met de BBQ aan te steken (Marabu is mijn favoriet) appel rookhout en de Inkbird pitcontroller geactiveerd.
Rond 20:00 temperatuur redelijk stabiel (ingesteld op 107 graden) en Boston Butt erop. Daarna nog een uurtje naar de Inkbird app zitten staren

Wel een uitkomst met zo'n controller. Met een gerust hart naar bed en daardoor voldoende slaap kunnen pakken! Maar zelfs mijn vrouw maakte de opmerking dat dit niet 'echt' BBQ'n is! Klopt inderdaad....maar mijn nachtrust is mij ook wat waard! Maximale afwijking tijdens de nacht van -2 en +4 graden dus super stabiel.
Ik wilde hem niet inpakken omdat ik dat de laatste keer met een procureur ook niet gedaan had. De bark vind ik dan lekkerder.
Gevolg is dan wel dat je de stall moet uitzitten en dat was deze keer inderdaad een lange, lange zit.
Om een uur om 7.00 uur de eerste signalen van de stall en ik had het gevoel dat die echt lang was en het leek wel of er twee keer een stall periode was(?). Na totaal 20 uur een interne temperatuur van 94 graden en even prikken met de thermapen. Bijna alles was zacht als boter/pindakaas en nog heel even gewacht tot intern 96 graden bereikt was.
Daarna nog een 1,5 uur in de koelbox laten rusten tot...pull time!
Nog even zelf met mijn 'geheime' recept mayonaise gemaakt....man o man wat is dat lekker!
Voor het serveren de video Boston Butt van Ralph's BBQ tube gebruikt:
Turks brood, Sriracha mayo, ijsbergsla en bbq saus... de stilte tijdens het eten van de gasten zei genoeg!

Al met al een zeer geslaagde lange run en stiekem wel spannend of het resultaat goed (lees: eetbaar) zou zijn .
Ik ga deze zeker nog een keer doen!
Maar nu eerst op naar mijn volgende punt op mijn bucketlist: Zalmzijde koud roken