BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer beer can chicken

 
 

Ruud H

Pitmaster
Berichten
591
Nou bbq ik al toch weer een paar jaar maar had dit nog nooit gedaan.

Een mooi gildehoentje bekomen bij LeJean uit Leidschendam,
IMG-20230221-WA0003 (1).jpeg


Deze in een basisrub gezet van zwarte peper, zout, basterdsuiker, ui, knoflook, komijn, chipotlepeper en gerookte paprika.

Een nachtje logeren in de koelkast en vandaag ongeveer een uurtje op 170 graden op een blikje Radler op de Bono Grande.
IMG-20230223-WA0022.jpeg


met een kerntemp van 72 graden in haar boezem verwijderd en haar verlost van het blik.

IMG-20230223-WA0027.jpeg



Geserveerd trouwens met de frieten van Bram Ladage, ik denk dat het geen 20 minuten geduurd heeft voor er alleen wat botten en een karkas lag.

Mild spicy, mals en sappig was de conclusie. Een heerlijk citrusachtig waasje aan de binnenkant wat heerlijk contrasteerde met de rokerige chipotle aan de buitenkant. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.
 
Gefeliciteerd met je tokkie!
 
Prima kippetje
Gefeliciteerd met je sticker
 
ziet er goed uit
kip op blik staat hier ook nog op de planning
 
Lekker zeg!
Bcc maken wij hier nog regelmatig.
 
Proficiat met de tokkie award;
Smullie Smullie.
 
Deze staat ook bij ons op de to do list. Ziet er heerlijk uit!
 
Kijk haar eens parmantig daar staan. Welkom bij de tokkies
 
Terug
Bovenaan Onderaan