BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer beer can chicken

Ruud H

Stoker
 
 
Berichten
301
Nou bbq ik al toch weer een paar jaar maar had dit nog nooit gedaan.

Een mooi gildehoentje bekomen bij LeJean uit Leidschendam,
IMG-20230221-WA0003 (1).jpeg


Deze in een basisrub gezet van zwarte peper, zout, basterdsuiker, ui, knoflook, komijn, chipotlepeper en gerookte paprika.

Een nachtje logeren in de koelkast en vandaag ongeveer een uurtje op 170 graden op een blikje Radler op de Bono Grande.
IMG-20230223-WA0022.jpeg


met een kerntemp van 72 graden in haar boezem verwijderd en haar verlost van het blik.

IMG-20230223-WA0027.jpeg



Geserveerd trouwens met de frieten van Bram Ladage, ik denk dat het geen 20 minuten geduurd heeft voor er alleen wat botten en een karkas lag.

Mild spicy, mals en sappig was de conclusie. Een heerlijk citrusachtig waasje aan de binnenkant wat heerlijk contrasteerde met de rokerige chipotle aan de buitenkant. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.805
Gefeliciteerd met je tokkie!
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.598
Prima kippetje
Gefeliciteerd met je sticker
 

Wesleyh92

Sprokkelaar
 
 
Berichten
46
ziet er goed uit
kip op blik staat hier ook nog op de planning
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.642
Lekker zeg!
Bcc maken wij hier nog regelmatig.
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.161
Proficiat met de tokkie award;
Smullie Smullie.
 

Rimconator

Kooltjesharker
 
Berichten
226
Deze staat ook bij ons op de to do list. Ziet er heerlijk uit!
 

Pascal

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
1.682
Kijk haar eens parmantig daar staan. Welkom bij de tokkies
 
Bovenaan Onderaan