- Berichten
- 26
Inmiddels ben ik al enige tijd de gelukkige eigenaar van een Kamado Joe Classic I. Hier heb ik vele klassieke BBQ recepten op bereid maar een miste er nog.... namelijk de "Beer Can Chicken". Dus we (ik en mijn vriendin) gingen op pad voor een mooi kippetje
Bij deze het resultaat.
Op basis van een duidelijke video van Noskos (Noskos Beer Can Chicken) gingen we aan de slag. Na het kruiden en een uurtje intrekken ging de kip op de BBQ met een blikje Grolsch kanon in haar achterste. De rook wordt veroorzaakt door een handje kersenhout.
Na een uur en 15 minuten bereikte de kip een kerntemperatuur van 73 graden in de borst en 85 graden in de poten. Dus een goede reden om de kip eraf te halen en te serveren met mais en gefrituurde aardappelpartjes.
Deze ervaring vraagt om een conclusie.... Het maken van een Beer Can Chicken is leuk en simpel om te doen. Het resultaat is een welkome bevrediging van mijn BBQ hart (mooie bruine BBQ kleur en de smaak is heerlijk voor kip). De binnenkant van de kip had wel wat beter gekruid gemogen, aangezien de kippenborst dieper minder smaak had. Het gebruik van een half liter blik is niet perse nodig (ook niet in de video van Noskos) en ik vond de kip zelfs nogal hoog staan.
Bij deze nog het eindresultaat.
Bij deze het resultaat.
Op basis van een duidelijke video van Noskos (Noskos Beer Can Chicken) gingen we aan de slag. Na het kruiden en een uurtje intrekken ging de kip op de BBQ met een blikje Grolsch kanon in haar achterste. De rook wordt veroorzaakt door een handje kersenhout.
Na een uur en 15 minuten bereikte de kip een kerntemperatuur van 73 graden in de borst en 85 graden in de poten. Dus een goede reden om de kip eraf te halen en te serveren met mais en gefrituurde aardappelpartjes.
Deze ervaring vraagt om een conclusie.... Het maken van een Beer Can Chicken is leuk en simpel om te doen. Het resultaat is een welkome bevrediging van mijn BBQ hart (mooie bruine BBQ kleur en de smaak is heerlijk voor kip). De binnenkant van de kip had wel wat beter gekruid gemogen, aangezien de kippenborst dieper minder smaak had. Het gebruik van een half liter blik is niet perse nodig (ook niet in de video van Noskos) en ik vond de kip zelfs nogal hoog staan.
Bij deze nog het eindresultaat.