BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Beer Can Chicken

 
 

LeonQ

Vuurmaker
Berichten
64
Vandaag voor de eerste keer Beer Can Chicken gemaakt.

Vanochtend bij de poelier twee kippetjes gehaald van ongeveer 850 gr per stuk. Gebruik gemaakt van het basis BCC recept van de site van Noskos. Enig verschil is dat ik hem op lagere temperatuur zal bereiden (op ongeveer 125 gr).

Ingredienten voor de rub:

20160402-beercanchicken01-800x600.jpg


- Paprikapoeder
- Uienpoeder
- Komijn
- Zwarte peper
- Zeezout
- Gemalen koriander
- Gemalen mosterdzaad
- Knoflookpoeder

20160402-beercanchicken02-800x600.jpg


Kipjes in de olie gesmeerd.

20160402-beercanchicken03-800x600.jpg


20160402-beercanchicken04-800x600.jpg


In de rub.

20160402-beercanchicken05-800x600.jpg


Op een blikje Palm gedrukt. Iets minder dan de helft van het bier opgedronken en het bovenste plaatje verwijderd met een blikopener.

20160402-beercanchicken06-750x600.jpg


Op de Q!

20160402-beercanchicken07-750x600.jpg


Toen bleek dat we nog visite zouden krijgen, die wilden natuurlijk wel een vorkje meeprikken. Dus nog wat meer rub gemaakt, de WGA klaargemaakt voor indirect grillen en wat kip braadstukken in de rub gezet. Alu bakje met bier boven de briketten gezet.

20160402-beercanchicken08-800x600.jpg


Braadstukken erop.

20160402-beercanchicken09-800x600.jpg


En dan, na totaal ongeveer 2 uur en een kwartier op 125 gr op temperatuur (76 gr in de filets en 82 gr in de dijen), ze kunnen eruit!

20160402-beercanchicken10-800x600.jpg


Blik eruit.

20160402-beercanchicken11-800x600.jpg


Besloten de kippetjes en de braadstukken te pullen.

20160402-beercanchicken12-800x600.jpg


Heerlijk op een vers broodje met zelfgemaakte cocktailsaus.

20160402-beercanchicken13-800x600.jpg


20160402-beercanchicken14-800x600.jpg
 
Lekker !
 
lekker hoor, lust ik ook
 
Ziet er lekker uit
 
Mooi gedaan! En lekker!m
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Lekkere broodjes. Denk dat je deze visite vaker over de vloer gaat krijgen 😜
 
Gefeliciteerd met je chickie!
 
Nice!

Persoonlijk gaar ik deze vaak iets hoger aangezien het velletje dan iets knapperige wordt, maar daar heb je bij het pullen geen last van :D
 
Lekker hoor Pulled Chicken.
Gefeliciteerd met je tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan