Vandaag voor de eerste keer Beer Can Chicken gemaakt.
Vanochtend bij de poelier twee kippetjes gehaald van ongeveer 850 gr per stuk. Gebruik gemaakt van het basis BCC recept van de site van Noskos. Enig verschil is dat ik hem op lagere temperatuur zal bereiden (op ongeveer 125 gr).
Ingredienten voor de rub:
- Paprikapoeder
- Uienpoeder
- Komijn
- Zwarte peper
- Zeezout
- Gemalen koriander
- Gemalen mosterdzaad
- Knoflookpoeder
Kipjes in de olie gesmeerd.
In de rub.
Op een blikje Palm gedrukt. Iets minder dan de helft van het bier opgedronken en het bovenste plaatje verwijderd met een blikopener.
Op de Q!
Toen bleek dat we nog visite zouden krijgen, die wilden natuurlijk wel een vorkje meeprikken. Dus nog wat meer rub gemaakt, de WGA klaargemaakt voor indirect grillen en wat kip braadstukken in de rub gezet. Alu bakje met bier boven de briketten gezet.
Braadstukken erop.
En dan, na totaal ongeveer 2 uur en een kwartier op 125 gr op temperatuur (76 gr in de filets en 82 gr in de dijen), ze kunnen eruit!
Blik eruit.
Besloten de kippetjes en de braadstukken te pullen.
Heerlijk op een vers broodje met zelfgemaakte cocktailsaus.
Vanochtend bij de poelier twee kippetjes gehaald van ongeveer 850 gr per stuk. Gebruik gemaakt van het basis BCC recept van de site van Noskos. Enig verschil is dat ik hem op lagere temperatuur zal bereiden (op ongeveer 125 gr).
Ingredienten voor de rub:

- Paprikapoeder
- Uienpoeder
- Komijn
- Zwarte peper
- Zeezout
- Gemalen koriander
- Gemalen mosterdzaad
- Knoflookpoeder

Kipjes in de olie gesmeerd.


In de rub.

Op een blikje Palm gedrukt. Iets minder dan de helft van het bier opgedronken en het bovenste plaatje verwijderd met een blikopener.

Op de Q!

Toen bleek dat we nog visite zouden krijgen, die wilden natuurlijk wel een vorkje meeprikken. Dus nog wat meer rub gemaakt, de WGA klaargemaakt voor indirect grillen en wat kip braadstukken in de rub gezet. Alu bakje met bier boven de briketten gezet.

Braadstukken erop.

En dan, na totaal ongeveer 2 uur en een kwartier op 125 gr op temperatuur (76 gr in de filets en 82 gr in de dijen), ze kunnen eruit!

Blik eruit.

Besloten de kippetjes en de braadstukken te pullen.

Heerlijk op een vers broodje met zelfgemaakte cocktailsaus.

