C
clerecl
Gast
Ik vond het van tevoren een hele onderneming. Iedereen scheen het anders te doen en ik vreesde dat de pizza wellicht niet eetbaar zou blijken. Nou het aansteken met de bbq starter verliep in elk geval feilloos. Bij het uitschenken en verdelen van de briketten kwam ik er in elk geval achter dat een bbq handschoen ook wel fijn zou zijn. Omdat ik hier en daar las dat vaak de bodem verbrand terwijl de toppings nog niet gaar zijn had ik ze in hoefijzervorm gelegd. Dat zou mij niet gebeuren! Ook wilde ik gelijk een paar bbqworstjes klaarmaken en hiervan stukjes later bij de pizza opleggen. Ik moet zeggen die worstjes waren perfect na een minuut of 20. geen verbrande stukken maar egaal bruin. ik had de pizza geheel al klaar gemaakt op een bakblik maar geen bloem oid eronder dus het op de steen schuiven was nogal een probleem. Maar met de rupsmethode ( bedoel stukje en beetje verplaatsen zoals een rups dat doet) kreeg ik het toch voor elkaar. Op de steen had ik wel bloem gegooid.
Ik dacht dat het ding knap heet werd want ik las bijna 400 graden op de thermometer. tot ik er achter kwam dat dat graden fahrenheit waren en het werkelijk maar 175 graden celcius was. Het deeg was zo'n mix pak voor pizzabodem wat geloof ik achteraf niet zo'n goede keus was. Voor de saus had ik een blikje tomatenpuree genomen maar omdat ik bang was dat dat niet zoveel smaak had (ik ben zowieso al niet zo'n beste kok) heb ik er wat pesto en oregano doorgegooid. Hard ging het met zo'n temperatuur natuurlijk niet en alle luchtroosters vol open is geloof ik ook niet de beste manier maar na zo'n 25 minuten kon ik em toch makkelijk op een bord schuiven en was de onderkant mooi bruin.
Omdat bij ons iedereen altijd wat anders wil had ik er naast de tomatenpuree geraspte mozarella opgegooid en voor mij zoete paprika's en champignons. Voor het deel van mijn dochter paprika en ananas en voor mijn zoon alleen de parmazaanse kaas die ik ter afsluiting over het geheel had gespreid. Afgezien van dat de bodem een massieve massa was, waarschijnlijk o.a als gevolg van te weinig kneden, was de smaak op zich prima. De toppings waren gaar ( mag ook wel na 25 minuten) en bij de 2e pizza begon ik er zowaar wat handigheid in te krijgen. Volgens de kids was deze ook beter gelukt.
Volgende keer ga ik het allemaal heel anders doen maar toch ben ik erg blij met de nieuwe bbq. ;D
Ik dacht dat het ding knap heet werd want ik las bijna 400 graden op de thermometer. tot ik er achter kwam dat dat graden fahrenheit waren en het werkelijk maar 175 graden celcius was. Het deeg was zo'n mix pak voor pizzabodem wat geloof ik achteraf niet zo'n goede keus was. Voor de saus had ik een blikje tomatenpuree genomen maar omdat ik bang was dat dat niet zoveel smaak had (ik ben zowieso al niet zo'n beste kok) heb ik er wat pesto en oregano doorgegooid. Hard ging het met zo'n temperatuur natuurlijk niet en alle luchtroosters vol open is geloof ik ook niet de beste manier maar na zo'n 25 minuten kon ik em toch makkelijk op een bord schuiven en was de onderkant mooi bruin.

Omdat bij ons iedereen altijd wat anders wil had ik er naast de tomatenpuree geraspte mozarella opgegooid en voor mij zoete paprika's en champignons. Voor het deel van mijn dochter paprika en ananas en voor mijn zoon alleen de parmazaanse kaas die ik ter afsluiting over het geheel had gespreid. Afgezien van dat de bodem een massieve massa was, waarschijnlijk o.a als gevolg van te weinig kneden, was de smaak op zich prima. De toppings waren gaar ( mag ook wel na 25 minuten) en bij de 2e pizza begon ik er zowaar wat handigheid in te krijgen. Volgens de kids was deze ook beter gelukt.

Volgende keer ga ik het allemaal heel anders doen maar toch ben ik erg blij met de nieuwe bbq. ;D