BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer 3-2-1 Spare Ribs op de WSM37

 

PeterWSM

Tondelzoeker
Berichten
13
Hallo!

Nieuw op het forum, zie m'n introductie hier; http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=14137.0.

Vandaag de eerste keer spare ribs 3-2-1 (nog even aankijken natuurlijk hoe lang precies). Van de week bij de Makro een doos van 10KG gekocht die in de aanbieding was. Niet de duurdere blauwe, maar een witte van 4,15 Euro per kilo ex BTW. Zo te zien op het eerste gezicht wel prima, voldoende vlees... Aangezien het de eerste keer is wil ik niet meteen de duurdere verpesten...
Vanmorgen de ribs van het vel ontdaan en in de LetQ Pork rub gezet voor een paar uurtjes. Nu de Weber Smokey Mountain aangestoken, de temperatuur stabiel op 105 graden, ribs erop en wat appelhout toegevoegd. Ben benieuwd.

20160528_090912.jpg


20160528_113018.jpg


20160528_113623.jpg

(Net na het sluiten van het deksel, temperatuur inmiddels weer stabiel op 105 graden ongeveer).

Wordt vervolgd...
Iemand tips of suggesties, ik houd me aanbevolen!

Groet,
Peter
 
ziet er prima uit, succes er mee
 
Gaat de goede kant op, mooi hoor
 
Jaaaa, begint er helemaal op te lijken!

Na 2 uur 45 de eerste stap klaar, inpakken in de aluminium folie met wat appelsap. Die heb ik 2 uur laten stomen. Misschien wat te lang voor de grootte van de ribs, want ze vielen al bijna van het bot af:

20160528_161747.jpg


20160528_161928.jpg


Nu de ribs op de andere Compact Kettle 47cm gedaan aangezien de ribs niet op de 37cm Smokey Mountain krijg. Een ingesmeerd met BBQ saus en de andere met honing:
20160528_163501.jpg


20160528_163506.jpg


Temperatuur weer rond de 105-110 proberen te krijgen, of wat is de advies temperatuur voor de laatste stap?
 
PeterWSM zei:
Hallo!

Nieuw op het forum, zie m'n introductie hier; http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=14137.0.

Vandaag de eerste keer spare ribs 3-2-1 (nog even aankijken natuurlijk hoe lang precies). Van de week bij de Makro een doos van 10KG gekocht die in de aanbieding was. Niet de duurdere blauwe, maar een witte van 4,15 Euro per kilo ex BTW. Zo te zien op het eerste gezicht wel prima, voldoende vlees... Aangezien het de eerste keer is wil ik niet meteen de duurdere verpesten...
Vanmorgen de ribs van het vel ontdaan en in de LetQ Pork rub gezet voor een paar uurtjes. Nu de Weber Smokey Mountain aangestoken, de temperatuur stabiel op 105 graden, ribs erop en wat appelhout toegevoegd. Ben benieuwd.

20160528_090912.jpg


20160528_113018.jpg


20160528_113623.jpg

(Net na het sluiten van het deksel, temperatuur inmiddels weer stabiel op 105 graden ongeveer).

Wordt vervolgd...
Iemand tips of suggesties, ik houd me aanbevolen!

Groet,
Peter
Mooi setje zo ben ik ook vorig jaar begonnen. Tip zet je pan in de folie scheelt veel schoonmaak werk.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
ziet er heerlijk uit! ik ben zelf vandaag toevallig voor het eerst met de WSM gaan spelen in de tuin. ik vind hem geweldig wat jij?
 
Zien er goed uit! Ik snij m'n ribbels altijd door de helft, dan passen ze beter in het IKEA ribrack op m'n WSM37
 
Beetje laat, was even flink uitbuiken!
Het eindresultaat:

20160528_172641.jpg


20160528_173043.jpg


Erg tevreden voor de eerste keer. Volgende keer ga ik denk ik de eerste stap wat verkorten tot 2-2,5 uur en meer rook toevoegen. Uiteindelijk heeft het maar een half uur gerookt. Ben wat voorzichtig met de rook geweest aangezien ik hiervoor altijd Beef Jerky maakte, wat al snel te veel rooksmaak krijgt met die dunne plakken.

Al met al erg tevreden!
 
Ziet er lekker uit
 
Mooie run!

Ik snij ze nooit doormidden de Primo heeft plaats zat :)
 
Ik ben dol op ribs!

Waarom de eerste stap verkorten? Om de voorkomen dat de botjes eruit vallen zou ik de tweede stap verkorten, of geen vocht toevoegen
 
Terug
Bovenaan Onderaan