- Berichten
- 524
Gister m'n eerste echte brisket gemaakt. Had m'n koetje al verdient met een stuk Hollandsvlees. Dat er een verschil zou zijn in vlees had ik wel verwacht maar dat het zo groot zou zijn niet. Echt een stuk lekkerder. Veel sappiger.
Stuk van 2,5 kilo van beefensteak
Maandag avond in de Brisket Brown sugar rub getzet. http://bbq.about.com/od/rubrecipes/r/bl80307c.htm
En de volgende morgen vanaf de zijkant ge?njecteerd met runderfond van de AH. om 10:30 begonnen met de bbq op 110 C . Het ging zoals gepland en om 13:00 was de temperatuur van het vlees 61C. Alleen was dit, met ??n uitspatting naar 62C, om 16:00 nog zo. En heb ik h'm maar in gepakt.
Maar wat blijkt nou. Na het in pakken en het terugsteken van de pen, is het vlees toch 70C. En liep de temperatuur geleidelijk op tot deze om zes uur 91C was en hij nog een uurtje mocht rusten in wat nieuwe folie. Het vocht wat in de folie zat heb ik in de jus van de dag ervoor gedaan.
We hebben het gegeten met hetebliksem wat ik een lekkere combinatie vind. De rest (de andere 4) denk ook want alles was op.
Wat ik de volgende keer anders doe is dat ik toch meer vet van de kap afsnijd. Het is lekker maar het ziet er niet zo mooi uit. En ik wil de fond toch zelf trekken en minder zout houden. O je en een nieuwe thermometer kopen.
Stuk van 2,5 kilo van beefensteak

Maandag avond in de Brisket Brown sugar rub getzet. http://bbq.about.com/od/rubrecipes/r/bl80307c.htm
En de volgende morgen vanaf de zijkant ge?njecteerd met runderfond van de AH. om 10:30 begonnen met de bbq op 110 C . Het ging zoals gepland en om 13:00 was de temperatuur van het vlees 61C. Alleen was dit, met ??n uitspatting naar 62C, om 16:00 nog zo. En heb ik h'm maar in gepakt.

Maar wat blijkt nou. Na het in pakken en het terugsteken van de pen, is het vlees toch 70C. En liep de temperatuur geleidelijk op tot deze om zes uur 91C was en hij nog een uurtje mocht rusten in wat nieuwe folie. Het vocht wat in de folie zat heb ik in de jus van de dag ervoor gedaan.

We hebben het gegeten met hetebliksem wat ik een lekkere combinatie vind. De rest (de andere 4) denk ook want alles was op.

Wat ik de volgende keer anders doe is dat ik toch meer vet van de kap afsnijd. Het is lekker maar het ziet er niet zo mooi uit. En ik wil de fond toch zelf trekken en minder zout houden. O je en een nieuwe thermometer kopen.