J
jridderbos
Gast
Vandaag voor het eerst een Kip op een blikje klaargemaakt op de weber.
Ik heb gekozen van een blikje Cola omdat ik ook 4 kippepootjes wou klaarmaken met het recept op rtlniels.
Ik heb de hele kip klaargemakt volgens de rub van Noskos : COLA CAN CHICKEN.
Het was voor mij even spelen hoe ik de temperatuur op zo'n 180 graden kon houden (voorheen altijd een gas bbq), maar na ongeveer 15 min bleef de temperatuur stabiel.
Bij een kerntemperatuur van 82 graden de kip van de bcc gehaald.
Resultaat was een heelijke kip met lekker krokante huid.
De kippepootjes met cola marinade waren ook erg lekker.
Zie onder een paar foto's. We hadden zoveel zin om de kip te proberen dat ik er te laat aan dacht een foto te maken van het gehele eindresultaat. Wel nog een foto van de kip zonder de poten
Ik heb gekozen van een blikje Cola omdat ik ook 4 kippepootjes wou klaarmaken met het recept op rtlniels.
Ik heb de hele kip klaargemakt volgens de rub van Noskos : COLA CAN CHICKEN.
Het was voor mij even spelen hoe ik de temperatuur op zo'n 180 graden kon houden (voorheen altijd een gas bbq), maar na ongeveer 15 min bleef de temperatuur stabiel.
Bij een kerntemperatuur van 82 graden de kip van de bcc gehaald.
Resultaat was een heelijke kip met lekker krokante huid.
De kippepootjes met cola marinade waren ook erg lekker.
Zie onder een paar foto's. We hadden zoveel zin om de kip te proberen dat ik er te laat aan dacht een foto te maken van het gehele eindresultaat. Wel nog een foto van de kip zonder de poten
