eriksk
Tondelzoeker
- Berichten
- 6
op mijn nieuwe Joe! Direct goed begonnen volgens het citroen-kerrie recept van Noskos.
Na het voorstellen een tijdje geleden voel ik me dan ook verplicht om het een en ander te delen. Foto's zijn niet top, dat was het kippetje echter wel.
Binnen een paar minuten schoot de temperatuur van 150gr ver over de 300gr. Maar na installeren platesetter en lekbak was de temperatuur constant rond de 170gr. Valt me tot dusver niets tegen met de Joe (in vergelijking tot de Weber), maar moet dat vast even afkloppen.
Een aantal keer de huid ingesmeerd met olijfolie/roomboter
Had een tikkeltje minder citroen gemogen (ik denk dat ik wat riant was met de rasp), maar de kip was heerlijk mals en absoluut niet droog.
Ik heb nu eerst het rookhout in de basket gedaan en toen pas debriketten houtskool met twee wokkels. Ik dacht dat het rookhout al op was voordat ik begon, bleek aan het eind van de run (rond de 45 min) pas de rook te komen. Daar nog even mee oefenen.
Na het voorstellen een tijdje geleden voel ik me dan ook verplicht om het een en ander te delen. Foto's zijn niet top, dat was het kippetje echter wel.
Binnen een paar minuten schoot de temperatuur van 150gr ver over de 300gr. Maar na installeren platesetter en lekbak was de temperatuur constant rond de 170gr. Valt me tot dusver niets tegen met de Joe (in vergelijking tot de Weber), maar moet dat vast even afkloppen.
Een aantal keer de huid ingesmeerd met olijfolie/roomboter
Had een tikkeltje minder citroen gemogen (ik denk dat ik wat riant was met de rasp), maar de kip was heerlijk mals en absoluut niet droog.
Ik heb nu eerst het rookhout in de basket gedaan en toen pas de
Laatst bewerkt: