BasBQ
Beef en Steak

Eerste brisket

 

waarrookisisvuur

Sprokkelaar
Berichten
46
Vorige week mijn eerste brisket klaargemaakt.
Bij Inamood een brisket besteld van 6kg, paste gelukkig net in de vriezer.
Twee dagen vantevoren uitgehaald en laten ontdooien in de koelbox (paste niet in de koelkast).
20231017_223430.jpg
20231017_223650.jpg


Avond vantevoren getrimd (bijna een kg vet afgesneden, dit in blokjes in de vriezer om een keer door hamburgers te draaien) en de brisket in coffeerub van traeger gezet (zat een keer in een mystery box van Vuur en Rook).
20231017_225852.jpg


Injectie gemaakt van twee zakjes jus met uitjes, runderbouillon en worcestershire, deze laten afkoelen tot de volgende ochtend.
20231017_195644.jpg


Volgende ochtend vroeg de wekker en om kwart voor 6 lag hij erop. Eerst nog geinjecteerd. Paar blokjes eik voor de rook.
20231018_053949.jpg

20231018_084820.jpg

om 13 uur was de point op 73 graden en heb ik hem ingepakt in aluminiumfolie.

om 17 uur was hij geslaagd voor de priktest in ging hij in de koelbox tot 18 uur.
20231018_175349.jpg

20231018_180752.jpg


Om 18 uur gingen we eten. Hij ging niet helemaal op, van een deel heb ik burnt ends gemaakt, was alleen vergeten om een smakelijke foto hievan te maken...
Maar voor het bewijs:
20231021_212015.jpg
 
Ja hoor bewijs genoeg, dit verdient een koei, gefeliciteerd. mooie Brisket met burnt ends!
Volgende keer madeira bij je injectievloeistof doen, geeft echt veel meerwaarde.
Mocht je twijfelen door de alcohol, die ben je echt wel kwijt na alle warmtebehandelingen en tijd.
 
@PaulRutten ik heb inderdaad van een deel van de point bunt ends gemaakt.

@Ewald ik heb dat van Madeira inderdaad ergens gelezen, wellicht iets voor een volgende keer. Is niet iets wat ik standaard in huis heb ;)
 
lekker man!

Gefeliciteerd met je 🐮
 
Gefeliciteerd met de koe. Ik moet toch ook maar eens aan mn brisket beginnen
 
Mooi man, van harte met de 🐮
 
Ziet er goed uit! Gefeliciteerd met je koetje
 
Terug
Bovenaan Onderaan