Afgelopen vrijdag samen met mijn zwager de stoute schoenen aangetrokken en voor het eerst brisket gemaakt.
4,4 kg van beef exclusief
Brisket getrimd en
ingesmeerd met mosterd en de rub (die achteraf te zout bleek)
Van het vet hebben we beef tallow gemaakt, waarvan we een deel tijdens het wrappen hebben toegevoegd.
Q op 110c met 3 blokjes hickory. Volgende keer worden het er vier. Hij kon best wat extra hebben. Misschien geeft dit ook meer smokering.
Na een uur of 7 op de Q en 2 uur rusttijd eindelijk kunnen genieten van het resultaat.
Niet ontevreden en een hoop geleerd voor de volgende keer.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
4,4 kg van beef exclusief
Brisket getrimd en

ingesmeerd met mosterd en de rub (die achteraf te zout bleek)

Van het vet hebben we beef tallow gemaakt, waarvan we een deel tijdens het wrappen hebben toegevoegd.
Q op 110c met 3 blokjes hickory. Volgende keer worden het er vier. Hij kon best wat extra hebben. Misschien geeft dit ook meer smokering.

Na een uur of 7 op de Q en 2 uur rusttijd eindelijk kunnen genieten van het resultaat.
Niet ontevreden en een hoop geleerd voor de volgende keer.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk