BasBQ
Beef en Steak

Eerste brisket

 
 
 
 
 

SilverFox

BBQ Junkie
Berichten
5.305
Na bergen recepten en bereidingen te hebben gelezen en op o.a. wedstrijden te hebben geproefd, tijd voor de praktijk.
Vorige week de nieuwe BBQ Bijbel van Juluis Jaspers gelezen en daar stond een leuke variant in waar ik erg benieuwd naar was. Afgelopen zondag had eveneens vuurenrook een aanbieding met de grainfed angus brisket. 1+1....

Allereerst een rubje maken.
db42c063e48dc947d9e4770be7eedd5c.jpg


Dan de hoofdpersoon:
0885581d7b836373da76540d2e65b9cb.jpg


Uitpakken, afspoelen, trimmen en in de rub.
bb6fd4c1a1151f773023f7286a99edd3.jpg


Ik had verwacht dat ik alleen de flat zou krijgen, maar de point zat er ook nog aan. Mooi!

Nu de koeling in, morgenochtend aan de bakkus :)
 
Ik ben benieuwd, succes
 
Ben benieuwd hoe het je gaat verlopen, want de Brisket staat hoog op mijn wishlist...
 
Succes met je run!
Jaakke zei:
Mooi stuk!

Moet het vetje er altijd af bij een brisket of is dat een keuze?
Dat is een keuze. Ik maak zelf de bovenkant helemaal kaal en laat op de onderkant een dun laagje (zacht) vet zitten.
 
Succes, aan de voorbereidingen zal het niet liggen!
 
Update!
De brisket uit de koeling gehaald, ingredienten klaar gelegd en de Qs aangezet.
In de receptuur wordt gekozen om meteen om 200 een korstje te grillen en vervolgens op 140 ingepakt met de uien, knoflook, tijm en appelsap verder te verwarmen. Ik ben het op die manier niet eerder tegen gekomen, maar wel benieuwd. Maar we gaan dus amper rooksmaak toevoegen blijkbaar.... We gaan het meemaken.

Rond de 200 graden rondom grillen:
7b593e3c09e86d4d576190f92060d7d8.jpg


Een berg vlammen, picanha is er niets bij. Mooi kleurtje na het grillen.
66736bbe10203232c64409a96ce50a08.jpg


Vervolgens inpakken in folie met de uien (doorgesneden), knoflook (even geplet)en tijm (had geen takjes, maar gaat vast prima uit een potje).
d1c02eb3ddd21791a8bb13cdaf84da74.jpg


Verder inpakken en appelsap erbij. Aangezien de folie niet geheel waterdicht is, in de ikea bak laten liggen. Past n?t in het eitje. Kernthermo erin en nu een paar uurtjes (2,5) wachten tot de volgende stap.
813dd8a4d4b4c6a8b29a9934247ca383.jpg
 
Update!

De 2,5 uur zat erop, volgens de receptuur nu extra appelsap erin en terug leggen. Over anderhalf uur zou de kern rond de 92 moeten zitten. (In de receptuur ging het om de flat, maargoed dat zou sneller moeten zijn dan de whole packer. Echter zat mijn kern al op 89.... Apart. Maargoed, we volgen de receptuur tot de kern 92 is.)
Als het op temperatuur is ga ik de point en de flat scheiden. Flat inpakken en laten rusten.
De point ga ik me experimenteren voor burnt ends. (Gaat buiten de receptuur om, mooi knutselen :D )

Straks weer meer info
 
Update!

Zoals verwacht duurde dat niet zo lang meer....
Uitgepakt, afgegoten en gedeeld. Ui en knoflook in de ton :)
5dc94dab9773edcc8a36fb9d7ec01a2f.jpg


Flat ingepakt, point in blokjes en in bakjes gedaan. 1 bakje met uitsluitend het afgietsel,1 met half afgietsel half blues hog. Nu de bakjes weer op het ei, half uurtje geduld.
1eb09968fc05b54a7f122087ce20139e.jpg
 
Ziet er erg goed uit. Krijg spontaan trek
 
Interessante methode, weer eens wat nieuws! Ben benieuwd wat je ervan vindt! Ik vind persoonlijk de rooksmaak altijd wel essentieel!
 
Je bent goed bezig DJ!

 
Final update!

De flat heeft uren gerust. Nu een paar plakjes.
06ad0ec5c7ac89165794fcab42622bfc.jpg


En de burnt ends, links in de blueshog mix, rechts puur.
fd07a7bd0686270ced924ef92006160d.jpg


Bedankt voor het kijken / volgen! ;)
 
Ziet er goed uit, gefeliciteerd met je Koetje.
 
En was het ook lekker?


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
 
Gefeliciteerd met je koe, mooi gedaan
 
Terug
Bovenaan Onderaan