Dit weekend moest ik er toch echt aan geloven..
nadat ik al een tijdje graag wil gaan kijken of het me een beetje lukt om een brisket te maken...
Afgelopen week een stukje puntborst met nog wat vet eraan gehaald bij de lokale slager.. (Om nou de eerste keer te gaan testen met een mooi groot stuk van beef&steak voor alleen mijn vrouw en mij was ook overkill)
Gisteren het stukje vlees ingespoten met runderbouillon ...
gerubbed met simpele texas style rub .. (50 zout 50 peper)
Vanmorgen om 7:30 de smoker aangestoken en om 8:15 uur mooi stabiel en hem erop gegooid
Om +/- 13:30 uur was hij op de 71?c en ingepakt in 2 lagen zilverfolie
om 15:45 uur was hij 91?c .. opnieuw in schoon folie ingepakt
om 17:15 uur hem aangesneden..
Wooaah... (optisch maar toch) moooie rookring!
Wat vonden we ervan...
Was erg lekker.. sommige stukjes waren een tikkie droog maar waren nog net goed te eten zeg maar ...
Resultaat: Erg tevreden over de eerste keer .. Alleen zal ik de volgende keer als ik texas style rub doe hem niet een nacht van te voren in de rub zetten.. de peper was net wat te overheersend..
nadat ik al een tijdje graag wil gaan kijken of het me een beetje lukt om een brisket te maken...
Afgelopen week een stukje puntborst met nog wat vet eraan gehaald bij de lokale slager.. (Om nou de eerste keer te gaan testen met een mooi groot stuk van beef&steak voor alleen mijn vrouw en mij was ook overkill)

Gisteren het stukje vlees ingespoten met runderbouillon ...

gerubbed met simpele texas style rub .. (50 zout 50 peper)

Vanmorgen om 7:30 de smoker aangestoken en om 8:15 uur mooi stabiel en hem erop gegooid

Om +/- 13:30 uur was hij op de 71?c en ingepakt in 2 lagen zilverfolie
om 15:45 uur was hij 91?c .. opnieuw in schoon folie ingepakt

om 17:15 uur hem aangesneden..
Wooaah... (optisch maar toch) moooie rookring!



Wat vonden we ervan...
Was erg lekker.. sommige stukjes waren een tikkie droog maar waren nog net goed te eten zeg maar ...
Resultaat: Erg tevreden over de eerste keer .. Alleen zal ik de volgende keer als ik texas style rub doe hem niet een nacht van te voren in de rub zetten.. de peper was net wat te overheersend..