BasBQ
Beef en Steak

Eerste Brisket op de Weber Smokey Joe

 
 
 

KoenCuypers

Sprokkelaar
Berichten
26
Ik had de BCC en de PP al op de Smokey Joe gemaakt, dus om het rijtje af te maken heb ik me gewaagd aan een Brisket.

Voor de Brisket heb ik een borstlap gebruikt, ongeveer 1,2 kg:
2laagwx.jpg


Alles in de rub en een nachtje laten trekken:
mhg594.jpg


In de ochtend vroeg op en een rundsbouillon ingespoten:
slim1k.jpg


De Q op 107 graden en gaan (Rookhout is hickory):
16246j9.jpg

ojp1ec.jpg


Bijna klaar om in te pakken:
25ps207.jpg

16iy0ig.jpg


Op 91 graden een uurtje laten rusten en aansnijden:
anlvkj.jpg


Het was lekker afgekruid en sappig, spijtig genoeg wel iets te taai.

Groeten,
Koen





 
Ziet er ook idd een beetje wel done uit, toch een mooie run!
 
mooi hoor, jammer dat ie iets te taai was, het is ook wel een lastig stuk vlees
 
Ik vind het knap! Proficiat met Koetje.
 
Hoi koen, heb je al ideeen hoe je het volgende keer minder taai kan krijgen? Goed werk hoor!
 
santino zei:
Hoi koen, heb je al ideeen hoe je het volgende keer minder taai kan krijgen? Goed werk hoor!

Dag Santino.
Volgende keer ga ik me een iets dikker stuk halen met wat meer vet en beter dooraderd.
Dat moet de oplossing zijn.

Groet,
Koen
 
Jij houdt van uitdagingen. Knap dat je dit voor elkaar krijgt op een SJ. Ik ga het toch eerst maar eens op een WSM proberen lijkt me lastig zat.
 
Raynbow6 zei:
Hoe lang heeft deze sessie nu geduurd?

Ik ben gestart om 7h in de ochtend en om 15h kon de Brisket eraf om een uurtje te laten rusten.
Dus een 8-tal uurtjes.
Ik heb wel een goed uur tussenin in de knoei gezeten met de temp., die ging richting 140, dus vlees er even af gehad.

Groet,
Koen
 
Is een brisket zou gevoelig voor die "hoge temp". Mijn ervaring met een pulled pork is dat een beetje temp schommelingen geen dramatisch effect hebben.  Ik heb zelf geen ervaring met brisket.
 
santino zei:
Is een brisket zou gevoelig voor die "hoge temp". Mijn ervaring met een pulled pork is dat een beetje temp schommelingen geen dramatisch effect hebben.  Ik heb zelf geen ervaring met brisket.

Geen ide, maar ik wilde op safe spelen.
 
KoenCuypers zei:
santino zei:
Is een brisket zou gevoelig voor die "hoge temp". Mijn ervaring met een pulled pork is dat een beetje temp schommelingen geen dramatisch effect hebben.  Ik heb zelf geen ervaring met brisket.

Geen ide, maar ik wilde op safe spelen.

Better safe, than sorry.

Vul je dan tussen door nog briketten toe?
 
Lowietje72 zei:
KoenCuypers zei:
santino zei:
Is een brisket zou gevoelig voor die "hoge temp". Mijn ervaring met een pulled pork is dat een beetje temp schommelingen geen dramatisch effect hebben.  Ik heb zelf geen ervaring met brisket.

Geen ide, maar ik wilde op safe spelen.

Better safe, than sorry.

Vul je dan tussen door nog briketten toe?

Nope.
 
mooi meubeltje, heb onlangs nog een SJ gekregen en had er al 1 waar ik erg tevreden mee ben. Nu kriebelt het wel, zo'n SJ-meubel....

top dat je dit probeert! Het stuk ziet er idd "wat" mager uit, ik mis de vetkap. Als ik dit stuk vlees zou moeten herkennen als brisket, dan zou ik dat niet kunnen. Heb me laten vertellen dat NL koe niet helemaal geschikt is om te gebruiken maar hee, ik ben geen vlees specialist....

 
Mooie run op zo'n kleine bbq, gefeliciteerd met koetje.

Op de foto lijkt het dat je het vlees met de draad mee hebt gesneden, dat is niet bevordelijk voor de malsheid. Je kan het beter haaks op de draad snijden dan heb je korte vezels die makkelijker te kouwen zijn.

Nederlands rund is erg mager, dat helpt bij brisket ook al niet mee.
 
Frits,

Bedankt voor de tips!
Dit gaat me helpen volgende keer!

Groet,
Koen
 
Terug
Bovenaan Onderaan