- Berichten
- 149
Beercan Chicken, dus. Voor de meesten hier een nobrainer waarschijnlijk, maar voor mij als beginnend Q-er een nieuwe uitdaging. Wel een uitdaging waar ik snel aan wilde beginnen. Dus vanochtend een kippetje gehaald.
Een Rub! Die had ik nog niet. Daarom eerst maar eens een basic BBQ rub maken om het kippetje lekker mee te masseren.
De rub is klaar en het slachtoffer is uit de koelkast gehaald.
Eerst even goed masseren met de rub en daarna mag ze lekker op het 2/3 gevulde blik. Nog een gekneusd teentje knoflook in het bier gedaan voordat de kip erop ging.
De weber gevuld met hete briketten aan beide zijden. Het druipblikje gevuld met wat water en hup, de kip erop. Nog wel even de thermometer in de borst.
Deksel erop en nu proberen de temperatuur rond de 190 graden te houden. Dat lukte vrij aardig, trouwens! Zo leuk om met die schuif te spelen...
Een paar aardappels in de folie ernaast gelegd en na ruim een uurtje was de kip klaar (78 graden)
En nu lekker smikkelen met een beetje appelmoes ernaast.
De kip was echt ?berlekker! Heerlijk mals, precies gaar en het huidje lekker krokant. De aardappeltjes hadden er eerder bij gemoeten, want die waren te hard.
Al met al smaakt dit naar meer. Zelfs zoonlief at z'n vingers erbij op en dat wil wat zeggen ;-)
Een Rub! Die had ik nog niet. Daarom eerst maar eens een basic BBQ rub maken om het kippetje lekker mee te masseren.

De rub is klaar en het slachtoffer is uit de koelkast gehaald.

Eerst even goed masseren met de rub en daarna mag ze lekker op het 2/3 gevulde blik. Nog een gekneusd teentje knoflook in het bier gedaan voordat de kip erop ging.

De weber gevuld met hete briketten aan beide zijden. Het druipblikje gevuld met wat water en hup, de kip erop. Nog wel even de thermometer in de borst.

Deksel erop en nu proberen de temperatuur rond de 190 graden te houden. Dat lukte vrij aardig, trouwens! Zo leuk om met die schuif te spelen...

Een paar aardappels in de folie ernaast gelegd en na ruim een uurtje was de kip klaar (78 graden)

En nu lekker smikkelen met een beetje appelmoes ernaast.

De kip was echt ?berlekker! Heerlijk mals, precies gaar en het huidje lekker krokant. De aardappeltjes hadden er eerder bij gemoeten, want die waren te hard.
Al met al smaakt dit naar meer. Zelfs zoonlief at z'n vingers erbij op en dat wil wat zeggen ;-)