- Berichten
- 1.170
Het kon niet langer uitgesteld worden. De eerste Beer Can Chicken moest er toch een keer van komen. Zogezegd zo gedaan, bij de Hanos een mooie kip gehaald
Vervolgens de Chick Mix rub van Jord Althuizen klaargemaakt en de kip zowel onder de huid als op de huid ingesmeerd. Op de huid heb ik wat olijfolie gebruikt om te zorgen dat de kruiden blijven plakken. Daarna stevig in vershoudfolie ingepakt om hem nog een tijdje te laten rusten in de koelkast.
De BBQ aangestoken en ondertussen zoete aardappelen gesneden en de wortels die ik sous-vide wilde klaar maken voorbereid
Zodra de egg netjes op de 170 bleef was het al donker en af en toe flink aan het regenen maar dat mag de pret niet bederven. Een deel van het blikje Leffe blond ge?njecteerd in de kip en vervolgens kon de kip met blik en al er op
Vrouw des huizes was helaas veel later thuis dan verwacht waardoor ik de Q heb moeten afknijpen om de bereidingstijd iets te verlengen. Hierdoor was de huid van de kip uiteindelijk niet zo krokant als ik had gehoopt. Toen de borstfilet intern 70 graden was heb ik de kip van de Q afgehaald. Hij was helaas tijdens de bereiding omgevallen dus een chick stand gaat op de wishlist.
Het eindresultaat was wel fantastisch lekker! Het vlees was super mals en de licht pittige kruidenmix maakte het echt compleet.
Gelukkig hebben we nog genoeg kip over om vandaag tijdens de lunch taco's te maken met pulled chicken
Vervolgens de Chick Mix rub van Jord Althuizen klaargemaakt en de kip zowel onder de huid als op de huid ingesmeerd. Op de huid heb ik wat olijfolie gebruikt om te zorgen dat de kruiden blijven plakken. Daarna stevig in vershoudfolie ingepakt om hem nog een tijdje te laten rusten in de koelkast.
De BBQ aangestoken en ondertussen zoete aardappelen gesneden en de wortels die ik sous-vide wilde klaar maken voorbereid
Zodra de egg netjes op de 170 bleef was het al donker en af en toe flink aan het regenen maar dat mag de pret niet bederven. Een deel van het blikje Leffe blond ge?njecteerd in de kip en vervolgens kon de kip met blik en al er op
Vrouw des huizes was helaas veel later thuis dan verwacht waardoor ik de Q heb moeten afknijpen om de bereidingstijd iets te verlengen. Hierdoor was de huid van de kip uiteindelijk niet zo krokant als ik had gehoopt. Toen de borstfilet intern 70 graden was heb ik de kip van de Q afgehaald. Hij was helaas tijdens de bereiding omgevallen dus een chick stand gaat op de wishlist.
Het eindresultaat was wel fantastisch lekker! Het vlees was super mals en de licht pittige kruidenmix maakte het echt compleet.
Gelukkig hebben we nog genoeg kip over om vandaag tijdens de lunch taco's te maken met pulled chicken