Al vaak kip gemaakt en ook regelmatig BCC bij vrienden gegeten, maar nooit zelf gemaakt, dus het moest er maar eens van komen op m'n eerste vakantiedag.
Gelukkig kwam de zon er ook eindelijk weer een beetje door.
Een boerderijkip bij de poelier gehaald, ge?njecteerd en in de rub gezet (Plowboys Yardbird Rub).
Vervolgens rond de 175gr opgewarmd met wat appelhoutsnippers tot een kern van 77gr
Met als eindresultaat een zeer sappig kippetje
Hij smaakte prima! Het enige dat tegenviel is dat het velletje niet lekker knapperig was, maar een beetje taai. Ik denk dat de temperatuur daar wat hoger voor moet zijn?
Gelukkig kwam de zon er ook eindelijk weer een beetje door.
Een boerderijkip bij de poelier gehaald, ge?njecteerd en in de rub gezet (Plowboys Yardbird Rub).

Vervolgens rond de 175gr opgewarmd met wat appelhoutsnippers tot een kern van 77gr


Met als eindresultaat een zeer sappig kippetje

Hij smaakte prima! Het enige dat tegenviel is dat het velletje niet lekker knapperig was, maar een beetje taai. Ik denk dat de temperatuur daar wat hoger voor moet zijn?