BasBQ
Beef en Steak

Eerste BCC!

 
 

BeeJee78

Vuurmaker
Berichten
58
Al vaak kip gemaakt en ook regelmatig BCC bij vrienden gegeten, maar nooit zelf gemaakt, dus het moest er maar eens van komen op m'n eerste vakantiedag.
Gelukkig kwam de zon er ook eindelijk weer een beetje door.

Een boerderijkip bij de poelier gehaald, ge?njecteerd en in de rub gezet (Plowboys Yardbird Rub).

3d1a45ea8d476b254ff9aa70099868a6.jpg


Vervolgens rond de 175gr opgewarmd met wat appelhoutsnippers tot een kern van 77gr

bd4a4a5a281ee9275f2c207d9b1c3420.jpg
26f0dc6de6d7d6ee2daf2f422d53f52b.jpg


Met als eindresultaat een zeer sappig kippetje

f8b14980ea4e3fe044d5ea2ff64e6265.jpg


Hij smaakte prima! Het enige dat tegenviel is dat het velletje niet lekker knapperig was, maar een beetje taai. Ik denk dat de temperatuur daar wat hoger voor moet zijn?
 
Mooi kippie, 175 graden is prima hoor niks mis mee. Veel zout in je rub misschien dit trekt vocht weg? Probeer anders de volgende keer eens wat boter onder de borst te wrijven, tussen de filet en het vel in.
 
Ziet er lekker uit
 
Lekker hoor en gefeliciteerd met je eerste stickert  :D
 
lekker kippie hoor, welkom bij de tokkies
 
Lekker! Gefeliciteerd met je sticker!
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan