- Berichten
- 949
net voor het eerst een BCC gemaakt, met een rub van komijn/koriander en een ancho peper, knoflookolie onder het losgemaakte vel en gevuld met in bier geweekt hooi. het blikje had ik leeggegooid en met wat spiezen tot een stabiele houder omgetoverd. het deksel ging n?t dicht (nadat ik de kip nog wat verder op zn blik getimmerd had) en de bbq was 170-180 graden. in minder dan een uur was de kip gaar en heb ik m nog even direct op de grill gegooid voor het laatste beetje kleur.
tja, wat zal ik erover zeggen... ik ben nogal teleurgesteld
manlief vond het 'gewoon prima kip'. ik vond het mislukt. de filet was ok?, niet echt droog, en de poten waren gaar. het kwam wel van het bot, maar ik vond ze niet gaar genoeg. het vel was perfect, maar dat lukt eigenlijk altijd als je het loshaalt en er vet onder doet. de kipfilet was niet sappig genoeg en van de smaak van de rub proefde ik weinig terug. de poten vind ik lekkerder als de kip nog veel gaarder is. Als ik kip in de oven braad doe ik dat op hele lage temperatuur en leg ik de kip op de filet in vet/marinade om die sappig te houden. De kipfilet wordt dan altijd te gaar (dus wat droog), maar ik geloof dat ik dat lekkerder vind dan hoe het nu geworden was...
iemand tips, of klopt het gewoon en is dit het hoogst haalbare met een middelmatige kip op een blikje?
volgende keer als troost weer gewoon een tandoori kip, opengelegd, uren in de yoghurt geweekt op maximaal heet vuur.
tja, wat zal ik erover zeggen... ik ben nogal teleurgesteld

manlief vond het 'gewoon prima kip'. ik vond het mislukt. de filet was ok?, niet echt droog, en de poten waren gaar. het kwam wel van het bot, maar ik vond ze niet gaar genoeg. het vel was perfect, maar dat lukt eigenlijk altijd als je het loshaalt en er vet onder doet. de kipfilet was niet sappig genoeg en van de smaak van de rub proefde ik weinig terug. de poten vind ik lekkerder als de kip nog veel gaarder is. Als ik kip in de oven braad doe ik dat op hele lage temperatuur en leg ik de kip op de filet in vet/marinade om die sappig te houden. De kipfilet wordt dan altijd te gaar (dus wat droog), maar ik geloof dat ik dat lekkerder vind dan hoe het nu geworden was...
iemand tips, of klopt het gewoon en is dit het hoogst haalbare met een middelmatige kip op een blikje?
volgende keer als troost weer gewoon een tandoori kip, opengelegd, uren in de yoghurt geweekt op maximaal heet vuur.