- Berichten
- 3.095
Altijd handig om in huis te hebben: een pakje Toscaans brood van de Lidl. Kost pakweg ??n euro en bevat bloem, kruiden en gedroogde tomaat.
Ik maak dit bijvoorbeeld op kampeertripjes enzo. De smaak is namelijk niet schokkend anders dan uit een gewone oven, maar op de camping is vers brood natuurlijk wel zo leuk en lekker
De 500 gr bloem aanmaken met 250 ml lauwwarm water en twee eetlepels olijfolie.
Ik maak het deeg meestal de dag ervoor en laat overnacht rijzen in de koelkast, maar 's morgens maken voor 's avonds geeft ook een behoorlijk resultaat. Zolang je het deeg naar voldoende tijd geeft, want dan ontwikkelt het de mooiste smaak en structuur.
Ik houd altijd aan: Rijzen, tweede maal licht kneden, nogmaals rijzen, dan pas bakken:
Ca 5 briketten onder de DO, ca 12 op het deksel:
Overigens doe ik de onderste briketten niet direct ?nderde DO, maar iets erbuiten, anders wordt de bodem te heet en verbrand je brood.
Eruit na een minuut of 25, brood moet 'hol' klinken als je erop klopt.
Aansnijden en smullen maar:
Have fun, Jeroen
Ik maak dit bijvoorbeeld op kampeertripjes enzo. De smaak is namelijk niet schokkend anders dan uit een gewone oven, maar op de camping is vers brood natuurlijk wel zo leuk en lekker

De 500 gr bloem aanmaken met 250 ml lauwwarm water en twee eetlepels olijfolie.
Ik maak het deeg meestal de dag ervoor en laat overnacht rijzen in de koelkast, maar 's morgens maken voor 's avonds geeft ook een behoorlijk resultaat. Zolang je het deeg naar voldoende tijd geeft, want dan ontwikkelt het de mooiste smaak en structuur.
Ik houd altijd aan: Rijzen, tweede maal licht kneden, nogmaals rijzen, dan pas bakken:

Ca 5 briketten onder de DO, ca 12 op het deksel:

Overigens doe ik de onderste briketten niet direct ?nderde DO, maar iets erbuiten, anders wordt de bodem te heet en verbrand je brood.
Eruit na een minuut of 25, brood moet 'hol' klinken als je erop klopt.

Aansnijden en smullen maar:

Have fun, Jeroen