Hierbij mijn inzending voor de fotowedstrijd Tunesische Shakshuka, naar wat rond kijken op Google hier oor gekozen om te maken. Zag er goed uit, leek me eens leuk om te maken, in recept wat ik vond zou je het eigenlijk "moeten" eten met pitabroodjes. Maar in het plaatselijk huis aan huiskrantje zag ik een recept voor focaccia staan, die had ik op mijn todo list staan maar vond het een mooi moment om die ervan af te gaan halen voor bij de Shakshuka.
Recept voor de focaccia: 250 gr bloem, 1 zakje droge gist van 7 gr, 25 ml olijfolie + om te besprenkelen, 1,5 theel zout, snufje zwarte peper, verse rozemarijn, ongeveer 6 cherrytomaatjes.
Doe de gist samen met het water en laat een minuutje intrekken, ondertussen het zout met de bloem mengen en een snufje peper, ik heb er zelf nog knoflook doorgegaan, en in plaats de rozemarijn er boven op te doen heb ik die ook gemengd met de bloem. Voeg het water met gist toe, en meng/oneee dit tot een mooi deeg. Laat dit nu 45 min rijzen.
Benodigdheden voor de Shakshuka: 15 g verse platte peterselie, 200g rundergehakt, 3 middelgrote eieren, 2 middelgrote uien, 1 el milde olijfolie, 1gele paprika, 1rode paprika, 400g tomatenblokjes in blik, 70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Tunesische shakshuka
Ondertussen begonnen met de gehaktballetjes en andere voorbereidingen voor de Shakshuka, het gehakt heb ik gemengd met verse peterselie, beetje zout en peper, ei en een beschuitje. Toen eenmaal gemengd kleine gehaktballetjes van gedraaid en de rest van de groente (paprika en ui en tomaat) gesneden.
Naar 45 min rijzen het deeg in een pannetje gedaan en de gesneden tomaatjes een plekje gegeven in het deeg. Ondertussen stond Bastard Compact alweer netjes te vlammen op 200? ( ben ik blij met die compact, ideaal voor zijn 2tjes)
Ik heb toen de focaccia en de balletjes op de Q gezet, de focaccia moest en plusminus 45 minuten op, de balletjes er af gehaald toen ze mooi kleurtje hadden. En eerst weg gezet.
Om 1645 ben ik Maar weer verder gegaan. Ik heb toen de paprika en ui verdeeld over 2 pannentjes. En deze een beetje gebakken, toen heb ik het mengsel van de tomaten stukjes, en de Shakshukakruiden erbij gedaan en de balletjes er Weer bij ingelegd zodat ze weer konden opwarmen, her geheeld aan de kook brengen, en als laatste bij beide pannentjes een ei erbij in en deze laten stollen in een kleine 8 min. Het is klaar.
AAN TAFEL!
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Recept voor de focaccia: 250 gr bloem, 1 zakje droge gist van 7 gr, 25 ml olijfolie + om te besprenkelen, 1,5 theel zout, snufje zwarte peper, verse rozemarijn, ongeveer 6 cherrytomaatjes.
Doe de gist samen met het water en laat een minuutje intrekken, ondertussen het zout met de bloem mengen en een snufje peper, ik heb er zelf nog knoflook doorgegaan, en in plaats de rozemarijn er boven op te doen heb ik die ook gemengd met de bloem. Voeg het water met gist toe, en meng/oneee dit tot een mooi deeg. Laat dit nu 45 min rijzen.
Benodigdheden voor de Shakshuka: 15 g verse platte peterselie, 200g rundergehakt, 3 middelgrote eieren, 2 middelgrote uien, 1 el milde olijfolie, 1gele paprika, 1rode paprika, 400g tomatenblokjes in blik, 70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Tunesische shakshuka
Ondertussen begonnen met de gehaktballetjes en andere voorbereidingen voor de Shakshuka, het gehakt heb ik gemengd met verse peterselie, beetje zout en peper, ei en een beschuitje. Toen eenmaal gemengd kleine gehaktballetjes van gedraaid en de rest van de groente (paprika en ui en tomaat) gesneden.
Naar 45 min rijzen het deeg in een pannetje gedaan en de gesneden tomaatjes een plekje gegeven in het deeg. Ondertussen stond Bastard Compact alweer netjes te vlammen op 200? ( ben ik blij met die compact, ideaal voor zijn 2tjes)
Ik heb toen de focaccia en de balletjes op de Q gezet, de focaccia moest en plusminus 45 minuten op, de balletjes er af gehaald toen ze mooi kleurtje hadden. En eerst weg gezet.
Om 1645 ben ik Maar weer verder gegaan. Ik heb toen de paprika en ui verdeeld over 2 pannentjes. En deze een beetje gebakken, toen heb ik het mengsel van de tomaten stukjes, en de Shakshukakruiden erbij gedaan en de balletjes er Weer bij ingelegd zodat ze weer konden opwarmen, her geheeld aan de kook brengen, en als laatste bij beide pannentjes een ei erbij in en deze laten stollen in een kleine 8 min. Het is klaar.
AAN TAFEL!










Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk