BasBQ
Beef en Steak

Eendenborstfilet met een Aziatisch ?tintje?

 
 

rkuijer

Kooltjesharker
Berichten
121
[size=14pt][size=12pt]Vanavond was het tijd voor 2 stukjes eendenborstfilet. Ik had geen zin om het op de standaard manier te bereiden.
Dus vandaar even het Culinair Barbecue?n boek er bij gepakt om eens lekker door te pluizen of daar nog wat in stond.
Er staat een lekker recept in van eend aan het spit, maar ik had 2 filets. De marinade die erbij staat heb ik wel gebruikt.

? 60ml sojasaus
? 2 eetlepels honing
? 1 eetlepel sesamolie
? 2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder
? 1 teen knoflook uit de pers
? 1 plakje(1/2 cm) verse gember fijn gesneden

Twee uurtjes voordat de filets de BBQ gingen heb ik ze in de marinade gelegd.
OK filets zijn er en wat erbij. Beetje verder neuzen in het grote boek kom ik BBQ saus tegen op basis van hoisinsaus.
Hier heb ik wel het scherpe kantje afgelaten i.v.m. de fijnproevers hier in huis.

? 125ml hoisinsaus
? 125ml ketchup
? 125ml sake
? 1 eetlepel rijstazijn
? 3 theelepels fijngesneden verse gember
? 1 teentje knoflook uit de pers
? 1? theelepel vijfkruidenpoeder

Ik zag dat ik alleen een foto had van het potje, lekker interessant  B-)



Verder hebben we er wat eiernoedels met wat sperzieboontjes erbij klaargemaakt.

De filets tot 53 graden indirect verwarmt. Daarna het ei even omgebouwd om de filets even direct te grillen.



Hier heb ik me wel even in vergist. Dat ging iets sneller als dat ik verwacht had.
Of dit nou aan de honing lag van de marinade of dat de vet laag best wel dun was weet ik niet.
Misschien had ik gewoon wat sneller moet lopen om de kerntemperatuurmeter te halen.
Al met al het resultaat was het zelfde, beetje zwarte vetzijde.
Maar niet iets wat een scherp mes niet kan oplossen  :p



Het was weer een leuk avondje spelen met het BGE voor een smakelijke maaltijd.
[/size][/size]
 
Marinades met honing of suiker zijn altijd lastig. Je blakert de boel dan snel te zwart.
Overigens vind ik het er op de foto prima uitzien hoor.
 
Lust ik!!
 
Ziet er prima uit!
Hoe was de smaak, proefde je de marinade en saus goed?
 
El Fumarole zei:
Marinades met honing of suiker zijn altijd lastig. Je blakert de boel dan snel te zwart.
Overigens vind ik het er op de foto prima uitzien hoor.

Ga helemaal met El Fumarole mee.
Ik doe het ook niet meer zoveel, eendenborst marineren met soja en suikers.
Sausje of glaze smeer ik er later wel op.
Eendenborst doet het geweldig met zout peper en wat 5 spice.
Eerst gloeiendheet kort grilllen en daarna tot 54 gr.C kern indirect nagaren.

Maar nogmaals het ziet er echt prima uit op de foto's
 
Dank jullie wel voor de complimenten.
De volgende keer laat ik de suiker inderdaad achterwege wanneer er nog direct gegrild moet worden.
Weer wat wijzer geworden.

De marinade was subtiel aanwezig. Nu was het en en.
Achteraf gezien denk ik dat alleen de saus afdoende was geweest.
Deze BBQ saus viel wel in de smaak. Deze zal wel vaker gemaakt worden hier.

 
Ik had deze nog op het wensenlijstje staan.

Een mooi stukje Barbarie/Muskuseend liggen.

66ce1c76409dd6a77109f3b1e7fb5260_zpsb9dc8f87.jpg


Zout,peper en een snufje 5 spice

18f12482ebeb396e48672b6c7827f262_zpsddcd5f4b.jpg


Eerst op hoge temperatuur een korst gezet

4db1f6451e43e5fcc9c8769388891770_zpsf01e4c4c.jpg


aa5c04c96f3460f48c765cddfa4a80e8_zps64b072c4.jpg


Gedurende de indirecte periode tot 54 graden kern, gebaste met de marinade zoals hierboven beschreven

a81859be97cd90b342f26be7f9c86912_zps42b40775.jpg


19f4d7727fb9427d23dcdc6c1d9f8c13_zps2e9680f7.jpg


Op met soya saus gewokte noodle groente en de Hoisin BBQ saus

a2f74b1ef67e1d384888a831507b5337_zpsac3916c1.jpg


a17cb27c31c90339884949f128bca5ad_zps46608ef6.jpg


Fantastisch lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan