Beste collega's! 
Ik heb nog een eendenborst filetje liggen en wil deze heel graag gaan pekelen en koud roken, gewoon voor het proberen.
Nu vraag ik me alleen af, moet ik Colorzo zout gebruiken? Ik zit me momenteel nog in te lezen in hoe en wat... Heb een mooi pekelbadje gezien waar ze de filet 4 dagen pekelen maar heb ook gewoon gezien dat ze hem in het zout leggen met wat suiker (a la zalm-koud roken style).
Wie maakt me los?
Ik ben zelf wel weer in om wat nieuws te proberen, en heb nog nooit een pekelbad gebruikt... Dus tips en tricks zijn welkom! 

Ik heb nog een eendenborst filetje liggen en wil deze heel graag gaan pekelen en koud roken, gewoon voor het proberen.
Nu vraag ik me alleen af, moet ik Colorzo zout gebruiken? Ik zit me momenteel nog in te lezen in hoe en wat... Heb een mooi pekelbadje gezien waar ze de filet 4 dagen pekelen maar heb ook gewoon gezien dat ze hem in het zout leggen met wat suiker (a la zalm-koud roken style).
Wie maakt me los?

